Slot ziet ook los van bevrijdende goal verbetering bij Giménez

Reacties

Hij had al gescoord tegen AS Roma, maar zondag was het eindelijk ook weer raak voor Santiago Giménez in de Eredivisie. Met zijn goal tegen PSV (2-2) slechtte de Mexicaanse spits de grens van twintig competitiegoals in één seizoen voor Feyenoord.

Slot ziet ook los van bevrijdende goal verbetering bij Giménez
© Pro Shots
PSV
PSV
2 - 2
Feyenoord
Feyenoord

Daarmee treedt Giménez in de voetsporen van illustere voorgangers als John Guidetti, Nicolai Jørgensen en Graziano Pellè. Ook zij scoorden de afgelopen vijftien jaar twintig keer of vaker in de Eredivisie voor Feyenoord. Na zijn uitstekende eerste seizoenshelft, waarin Giménez achttien keer scoorde, was het een kwestie van tijd voordat de 22-jarige aanvaller zich bij dat rijtje zou voegen, maar na de winterstop stokte zijn productie. Sinds zijn treffer tegen NEC op 14 januari stond Giménez droog, totdat het zondag in de tweede helft raak was uit een voorzet van Lutsharel Geertruida.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee heeft Giménez nu ook zijn totale productie van vorig seizoen geëvenaard. Destijds eindigde de Mexicaan op 23 doelpunten in alle competities, waarvan vijftien in de Eredivisie. Nu staat hij ook op dat aantal, in de wetenschap dat er nog tien speelronden te gaan zijn en Feyenoord ook nog de bekerfinale tegen NEC voor de boeg heeft. En nu het voor het eerst in vijf competitieduels weer raak was, is de vraag of Giménez de draad van de eerste seizoenshelft weer kan oppakken en zo nog de strijd kan aangaan met Luuk de Jong (22 goals) en Vangelis Pavlidis (21 goals) om de topscorerstitel.

Trainer Arne Slot zag tegen PSV in ieder geval verbetering in het spel van Giménez. 'Ik vond dat hij meer deed om het de centrale verdedigers van PSV moeilijk te maken. Je weet dat de spits aan de andere kant (De Jong, red.) dat ook doet, dat hij het onze centrale verdedigers met alles wat hij in zich heeft lastig maakt.' Ook vond Slot dat Giménez zijn waarde had bij het drukzetten. 'Wij kozen er af en toe voor om Ramalho vrij te laten, maar hebben op een aantal momenten ook heel hoog en fanatiek druk gezet. Daar heeft Santiago ook een betere rol in vervuld dan in sommige wedstrijden hiervoor.'

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSV
33
28
4
1
108-20
+88
88
2
Feyenoord
33
25
6
2
88-26
+62
81
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer S. Giménez
Meer over S. Giménez
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.