Slot wil steen-papier-schaar nooit meer zien bij Feyenoord

Reacties

Arne Slot heeft ondanks de uitslag geen voldaan gevoel overgehouden aan de thuiswedstrijd van Feyenoord tegen Heracles Almelo. De coach had meer verwacht van zijn ploeg. Het moment waarbij Santiago Giménez en Quilindschy Hartman met een spelletje wilden bepalen wie een vrije trap mocht nemen, vond hij exemplarisch.

Slot wil steen-papier-schaar nooit meer zien bij Feyenoord
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

Het was Igor Paixão die uit een vrije trap in de 73ste minuut de 3-0 maakte tegen Heracles. Aan het rake schot van de buitenspeler was een potje steen-papier-schaar tussen Hartman en Giménez voorafgegaan. David Hancko leek in te grijpen en Paixão nam de vrije trap. Slot had het ook zien gebeuren en kon zijn ergernis over dat moment niet verbergen.

Tegenover ESPN liet hij weten erg te balen van de getoonde houding: 'Dat vond ik heel veelzeggend voor deze wedstrijd. Als je bij een 2-0 stand dat doet… Zo hebben we eigenlijk ook gevoetbald… Een beetje onderschatting, zo van het zal allemaal wel goedkomen vandaag. Dat kwam het ook, dus die credits moet ik de jongens geven. Maar ik had in de tweede helft wel constant het gevoel dat het een beetje zondagavondvoetbal was.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Slot maakte duidelijk dat het moment niet zal worden weggelachen binnen de kleedkamer. 'Dat vond ik een verkeerde manier van de wedstrijd beleven. Daar is het laatste woord nog niet over gezegd. Dat vond ik heel slecht', aldus de trainer, die ook beleving had gemist in het drukzetten van zijn team. 'We speelden voor het eerst sinds lange tijd weer tegen een ploeg die hier wilde opbouwen. Dan hoop en verwacht je dat je ze echt van het veld afjaagt. Dat gebeurde niet. We begonnen nog wel aardig, maar ik had op meer gehoopt.'

Wel sprak de coach positief over Yankuba Minteh, die voor de derde keer op rij scoorde in de Eredivisie en zo in een fraai rijtje kwam. Slot vindt dat de negentienjarige Newcastle United-huurling zich uitstekend ontwikkelt. 'Het is veel gegaan over zijn keuzes aan de bal, maar dat wordt steeds beter. Er zit ongelofelijk veel tempo en energie in zijn spel zonder bal, zowel in het drukzetten als wanneer hij diepgaat. Dat hij er nu ook bij gaat scoren is misschien een logisch gevolg van het feit dat hij zich aan het ontwikkelen is', klonk het complimenteus.

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.