Slot waarschuwt AZ voor nieuwe status in Eredivisie

Reacties

AZ staat halverwege de competitie in punten gelijk met koploper Ajax en wil met een goed gevoel de winterstop in. Zaterdag gaan de Alkmaarders op bezoek bij Sparta Rotterdam.

Slot waarschuwt AZ voor nieuwe status in Eredivisie
© Pro Shots

Eerder dit seizoen won AZ de 'thuiswedstrijd' tegen Sparta in het Cars Jeans Stadion met 5-1, maar dat zegt Arne Slot niets voor het duel van zaterdag. Want Sparta-uit of Sparta-thuis, dat is volgens de coach een wereld van verschil. 'Uit hebben ze veel moeite om punten te halen, thuis lukt dat heel erg aardig. De afgelopen periode hebben ze daar prima resultaten behaald', zegt Slot. Sparta haalde veertien punten uit thuiswedstrijden en zes buitenshuis.

AZ won vorige week de topper van Ajax en gaat nu zij aan zij met de provinciegenoot, aan de top van de ranglijst. Slot weet dat dit iets nieuws brengt voor zijn jonge team. 'Ik denk dat als je bovenin staat tegenstanders veel respect voor je hebben, maar het ook als een enorme uitdaging zien om van je te winnen', aldus de coach op de website van zijn club.

Slot kan op Het Kasteel gewoon beschikken over Jordy Clasie. De middenvelder (die de laatste tijd centraal achterin staat bij AZ) kreeg in de bekerwedstrijd tegen Groene Ster een rode kaart, maar AZ vocht de schorsing met succes aan.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
25
18
2
5
68-23
+45
56
2
AZ
25
18
2
5
54-17
+37
56
3
Feyenoord
25
14
8
3
50-35
+15
50
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
De samenvatting van de bekerwedstrijd die AZ woensdag speelde tegen Groene Ster.
Poll Wat verwacht jij van Sparta Rotterdam - AZ?
  • Zege Sparta Rotterdam
  • Gelijkspel
  • Zege AZ
Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.