Slot vindt dat Feyenoord nog een appeltje te schillen heeft met Sparta

Reacties

Het is dit weekend tijd voor één van de zes Rotterdamse stadsderby's in de Eredivisie. In De Kuip ontvangt Feyenoord Sparta. Arne Slot, trainer van de thuisclub, blikt vooruit op het treffen van zondagavond.

Slot vindt dat Feyenoord nog een appeltje te schillen heeft met Sparta
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
2 - 0
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

De afsluiter van speelronde 21 moet Feyenoord gehavend tot een goed einde brengen. Zoals Slot eerder zei, bevestigt Feyenoord op de clubwebsite dat het duo Quinten Timber en Gernot Trauner er niet bij is. Zij kwamen niet ongeschonden uit het bekerduel met AZ, afgelopen woensdag. Ook Justin Bijlow liep een blessure op die hem aan de kant zal houden. Goed nieuws is er ook: Alireza Jahanbakhsh is er weer bij. Iran werd dinsdag uitgeschakeld op de Azië Cup.

Slot vindt dat Feyenoord iets recht te zetten heeft tegen de Kasteelclub. In augustus kwam zijn ploeg op Spangen niet verder dan een ternauwernood afgedwongen remise. 'Wij kwamen daar goed weg, omdat we een kwartier voor tijd nog met 2-0 achter stonden. Alleen al in die wedstrijd werd voor mij duidelijk dat Sparta ook dit seizoen weer over hele goede spelers beschikt. Ze spelen goed en verzorgd voetbal en op basis daarvan hebben ze qua resultaat niet altijd gekregen wat ze verdienden. Daarnaast komen ze zeker in uitwedstrijden goed voor de dag.’

Sparta verkeert in matige vorm. De ploeg van Jeroen Rijsdijk staat negende in de Eredivisie en hoopt op de eerste zege 'op Zuid' sinds 2000. Voor Jonathan de Guzmán wordt het een bijzonder treffen. De middenvelder gaat pas voor de tweede keer in De Kuip tegen Feyenoord spelen. Aan de eerste keer, in september 2022, zal hij weinig goede herinneringen bewaren. Feyenoord versloeg Sparta toen vrij simpel met 3-0.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.