Slot verklaart waarom hij geen 'bommetje' wilde gooien met komst Driouech

Reacties

Deadline Day in Nederland stond voor een groot deel in het teken van Feyenoord, PSV, Excelsior en Couhaib Driouech. Het werd uiteindelijk een anticlimax zonder transfer, Feyenoord-coach Arne Slot legde uit dat het niet alleen een financieel plaatje was voor de club.

Slot verklaart waarom hij geen 'bommetje' wilde gooien met komst Driouech
© Pro Shots
AZ
AZ
0 - 1
Feyenoord
Feyenoord

Natuurlijk speelde geld absoluut een rol. Excelsior kon Leo Sauer huren van Feyenoord als het Driouech naar De Kuip liet vertrekken, maar de Kralingers wilden het talent langer dan een half jaar huren. Daardoor was het financiële plaatje voor Feyenoord niet aantrekkelijk genoeg, maar Slot waakte ook voor de balans in zijn selectie.

Bij ESPN gaf Slot voor de wedstrijd tegen AZ meer uitleg. 'Wij hebben qua aantallen meer dan voldoende spelers. In mijn beleving gooi je een klein bommetje als je zo'n speler haalt. Als je al vier of vijf spelers hebt en er nog een speler bijhaalt, moet je misschien twee of drie spelers op de tribune moet zetten. Hard werken met elkaar, teamdynamiek, dat kun je te grabbel gooien als je er in aantallen wat bijhaalt, zonder dat de speler in staat is elke wedstrijd voor je wint.'

'Deze zaak kent alleen maar verliezers en Driouech is de grootste'

Slot vindt Driouech een goede speler. 'Hij zou bij ons prima in de basis kunnen spelen, maar ik vind niet dat hij meteen veel beter is dan de spelers die we nu hebben. Als we hem halen, moet hij er aan alle kanten bovenuit steken of een zeer groot talent zijn. Dat zie ik ook in hem, maar dan moet de prijs er ook naar zijn.' Tegen AZ start Feyenoord met Igor Paixão en Calvin Stengs op de flanken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.