Slot niet tevreden: 'Geïrriteerd over het verloop van de wedstrijd'

Reacties

Arne Slot is niet tevreden over wat Feyenoord heeft laten zien in de Conference League-wedstrijd bij Elfsborg. De trainer vindt dat de Rotterdammers te weinig kansen creëerden en te makkelijk goals weggaven.

Slot niet tevreden: 'Geïrriteerd over het verloop van de wedstrijd'
© Pro Shots
IF Elfsborg
IF Elfsborg
3 - 1
Feyenoord
Feyenoord

'De lach die ik nu op mijn gezicht heb, had ik gedurende de wedstrijd niet. Ik was geïrriteerd over hoe de wedstrijd verliep, maar kwalificatie voor het eindtoernooi is, als je drie rondes moet overleven, wel heel goed', zei de trainer tegenover SBS6.

'We hadden in de eerste helft de totale controle. We hadden constant de bal, maar ik was teleurgesteld over het feit dat dat niet tot grote kansen leidde, behalve dan een bal van Guus Til tegen de lat', vertelde de trainer.

Slordig
'Ik vond ons heel slordig. We zetten ook veel moeilijke combinaties op door het midden, terwijl we weten dat we juist via de zijkanten heel dreigend zijn. Vlak voor rust krijgen we nog een onhandige vrije trap tegen en die vliegt binnen. Het was de hoek van de keeper, ja. Ik vind dat hij hem had moeten hebben. Maar hij redt ons op 2-0 wel goed, waarna we de 2-1 maakten.'

Voorafgaand aan de wedstrijd wilde Slot zien of zijn ploeg volwassenheid kon tonen in een duel waar minder druk op lag. 'In balbezit hebben we dat laten zien. We hebben ook vrij weinig weggegeven, alhoewel dat best gek klinkt als je drie tegentreffers krijgt. Verder hadden we dus wel controle over de wedstrijd. Controle is leuk, maar het draait wel om kansen creëren en afmaken. Dat deden we te weinig. En we geven de goals te makkelijk weg', doelde de trainer mede op de 2-0 voor Elfsborg. Marcus Pedersen was druk in gesprek met de scheidsrechter, toen Elfsborg al had ingegooid en richting Marciano kon.

Doelpuntenmaker Guus Til baalde van de 3-1 nederlaag bij Elfsborg. 'Het was niet top, al vond ik wel dat we bij vlagen lekker aan het voetballen waren. Maar we waren niet doelgericht vandaag', zei Til tegenover SBS6. 'We tonen nog wel veerkracht. Na de 2-0 denk je wel: het kan zomaar nog spannend worden. Maar toen prikten we die 2-1 nog binnen. Maar als Feyenoord moet je hier gewoon winnen.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Meer UEFA Europa Conference League
Meer over UEFA Europa Conference League
Meer A. Slot
Meer over A. Slot
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.