Slot looft Dessers: 'Hij zou donderdag kunnen starten'

Hoewel Arne Slot baalt van de verloren punten in het thuisduel met FC Groningen, is de coach van Feyenoord tevreden over de manier waarop Cyriel Dessers zijn invalbeurt heeft ingevuld. De spits zorgde voor de gelijkmaker (1-1), maar liet ook een grote kans liggen.

Feyenoord
Feyenoord
1 - 1
FC Groningen

Direct na afloop wilde Slot bij ESPN nog niet direct ingaan op de spitsendiscussie en de vraag of de pikorde nog was veranderd. 'Ik wil eerst deze wedstrijd nog even verwerken...' Vervolgens gaf Slot wel zijn mening over het spel van de invaller. 'Cyriel is net terug van een blessure en was nog niet in staat om negentig minuten te spelen, maar goed invallen helpt in ieder geval wel om tot een basisplaats te komen', zo lichtte Slot toch een tipje van de sluier.

'Hij komt ook in een fijne periode in het veld, want de tweede helft was goed', vervolgde Slot over het tweede bedrijf, waarin Feyenoord FC Groningen voortdurend naar achteren drukte. Tien minuten na rust verving Dessers Bryan Linssen. 'In dat spel speelde hij ook een rol. Na rust zijn we kansen gaan creëren.'

Slot legde ook uit waarom hij al zo snel Linssen eraf haalde. 'Bryan heeft hartstochtelijk zijn best gedaan. Hij had ook flink te lijden onder het feit dat we het drukzetten niet goed op orde hadden voor rust, hij moest daardoor extreem veel lopen. Dat blijft hij dan ook doen, maar daarmee rookte hij zichzelf bijna op. In de rust hebben we het wat anders neergezet. En in de tweede helft ging het beter', aldus Slot, die beaamde dat Dessers donderdag in het Conference League-duel met Partizan Belgrado een basisplaats zou kunnen krijgen. 'Waar nodig kan hij starten.'

Dessers betrad samen met Patrik Walemark het veld en ook de Zweed liet zich gelden. 'Hij had ook een paar wat minder gelukkige momenten, hoor', trapte Slot ook op de rem. 'Maar dat gold niet alleen voor hem, er waren vandaag meer spelers met meer balverlies dan je graag ziet. Maar Patrik had ook een paar prachtige momenten, vooral die ene keer dat hij vijf mensen voorbijliep. Dan zie je de kwaliteit er vanaf druipen en zie je ook dat hij steeds fitter wordt.'

In tegenstelling tot Dessers weet Walemark al wel dat hij donderdag niet speelt, dan is hij immers geschorst.