Slot komt met zeldzame aanmerkingen op zijn verdedigers

Arne Slot meent dat Feyenoord zondag in het thuisduel met FC Volendam verdedigend steekjes heeft laten vallen. De coach van de Rotterdammers kwam na afloop van de nipte 2-1 zege tot die constatering.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Feyenoord kwam zondag al in de twaalfde minuut op achterstand omdat Dávid Hancko een lange bal verkeerd inschatte. Vervolgens lag ineens de hele defensie open en zorgde Daryl van Mieghem na fraai werk van Henk Veerman voor 0-1. 'Daar bleef het niet bij, ze hebben nog wat kansen gehad', stelde Slot in zijn analyse bij ESPN. 'In de tweede helft ook een heel grote', doelde hij op de mogelijkheid van Veerman, die alleen op doelman Timon Wellenreuther af mocht na een fout van Mats Wieffer. 'Daar kwamen we goed weg. Ik vind ook dat we meer kansen hebben weggegeven dan normaal, zonder dat het er héél veel waren. We hebben er zelf ook wel weer veel gecreëerd. En nu hebben we wat minder lang gewacht om de 2-1 te maken', doelde hij op de al zo vaak getoonde veerkracht van zijn ploeg in de slotfase.

Slot rekende niet alleen Hancko de tegengoal aan. 'Dávid gaat de fout in, maar Hartman mag nooit denken dat Dávid het wel goed oplost. Q gokte. Dan is je tegenstander dus weg. De tweede grote kans was vergelijkbaar. Wieffer wilde die bal met de buitenkant wegspelen, wat niet goed is natuurlijk. Maar dan moeten Geertruida en Hancko wel nadenken: sta ik, ook als alles fout gaat, nog goed? Dat doen we dit seizoen hartstikke goed, maar vandaag waren we daar wat lankmoedig in.'

Ook over het aanvalsspel was Slot niet tevreden. 'Voorin waren de spelers die voor ons het verschil moeten maken niet al te gelukkig en die zaten ook niet goed in de wedstrijd', aldus Slot, die erkende dat hij twijfelde om al voor rust te wisselen. 'We hebben gewacht tot in de rust en hebben het iets anders neergezet. Na rust zat er direct, meer dan in de eerste helft, schwung in. Het was wachten tot we zouden scoren. Ik vond het ook wel terecht dat we ook de tweede nog maakten. Maar dat we er heel hard voor moeten werken, dat blijft…'

Uiteindelijk won Feyenoord alsnog en werden er in aanloop naar een cruciale week drie punten bijgeschreven. Donderdag komt Shakhtar op bezoek in De Kuip, na het 1-1 gelijkspel uit het heenduel. Dan staat een plek bij de laatste acht van de Europa League op het spel. Drie dagen later gaat Feyenoord naar Ajax, dat drie punten achterstand heeft op de koploper. 'Fysiek zijn we er klaar voor. Dat kon je vandaag ook wel zien. We zijn altijd in staat om terug te vechten. En of we er voetballend klaar voor zijn? Na donderdag zeg je van wel, vandaag niet. Zeker de eerste helft niet. Maar we geven nooit op en doen wel altijd alles om tot een goed resultaat te komen. Dat gaan we nu weer doen.'

Klik boven- of onderaan van de tweet om de goal op Twitter te bekijken.