Slot gekalmeerd na woedeuitbarsting: 'Een enorme teleurstelling'

Feyeoord-trainer Arne Slot baalt stevig van de kostbare nederlaag van zijn ploeg tegen Sturm Graz. De Rotterdammers kregen in de 93ste minuut alsnog het deksel op de neus voor een zwakke tweede helft (1-0).

Sturm Graz
Sturm Graz
1 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Na die 1-0 van Otar Kiteishvili foeterde Slot erop los langs de zijlijn. Toen hij na afloop voor de camera van Veronica stond was hij niet meer zo woedend. 'Nee, niet meer zo extreem als direct na afloop', zei de Feyenoord-trainer. 'Het is niet meer dan logisch dat het een enorme teleurstelling is als je zowat in de allerlaatste seconde een tegengoal krijgt. Een gelijkspel was nog een acceptabel resultaat geweest. Dan hadden we nog een redelijke uitgangspositie. Nu is die uitgangspositie heel slecht', aldus Slot.

'In de eerste helft hadden we veel balbezit en deden we het best goed. Als ik kijk naar hoe we spelers vrijspeelden en hoe vaak we aanvallers op een mooie positie aan de bal hadden. Vanuit het balbezit dat we hadden, hebben we best wat kansen gecreëerd. Maar om een wedstrijd als deze naar je toe wil trekken, moeten het er meer zijn', vond de trainer.

Slot wil de schuld niet in de schoenen van spits Danilo schuiven, die enkele flinke kansen miste. 'Nee, dat zou te makkelijk zijn. De vorige keer tegen Sturm Graz scoorden we zes keer en onze beide spitsen hebben al aardig wat goals gemaakt. Als het gaat over het maken van goals, kijk ik niet alleen naar de spitsen. Wat creëren vleugelspelers voor ze? Hoe vaak is het elftal in staat om ze in kansrijke situaties te laten komen? In het algemeen komen we in de eindfase van het aanvallen, maar van daaruit komen we niet vaak tot echt grote kansen.'

'Ook vandaag hebben we vanuit veldspel niet veel weggegeven. In de tweede helft werd Sturm Graz een aantal keer dreigend. Ze zetten druk, speelden de lange bal en creëerden gevaar uit standaardsituaties. Het resulteerde uiteindelijk ook in de goal. Waarom het verval zo groot was? In de eerste helft lag het initiatief bij ons. Na rust gingen zij opportunistischer spelen. Op basis van veldspel was het voor hen minder eenvoudig. We hadden na rust de bal vaker op de grond moeten houden om weer ons eigen spel te kunnen spelen', analyseert Slot.