Slot geeft uitleg bij driedubbele wissel en ziet transformatie bij Giménez

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft in de rust van het duel met FC Volendam zijn spits Santiago Giménez op scherp gezet. De coach van de Rotterdammers was niet bepaald tevreden over het spel van de Mexicaanse international voor rust. In de tweede helft was dat heel anders en was zijn aanvalsleider zeer belangrijk in de uiteindelijke 2-1 zege.

Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
FC Volendam
FC Volendam

Slot besloot na de tegenvallende eerste helft, die Feyenoord besloot met een 0-1 achterstand, direct drie keer te wisselen. Sebastian Szymanski, Ezequiel Bullaude en Alireza Jahanbakhsh vervingen Marcus Pedersen, Danilo en Javairô Dilrosun.

Tijdens de persconferentie kreeg Slot de vraag of hij boos was op dat drietal. 'Niet specifiek op die jongens hoor, maar ik denk niet dat we heel goed speelden. Was ik boos?', zo herhaalde hij de vraag. 'Ik was niet tevreden. Ik heb wel duidelijk gemaakt dat ik vond dat dingen beter moesten. Ook aan de jongens die bleven staan.'

'Het beste voorbeeld was misschien wel Giménez, die ik de eerste helft alleen maar buitenspel heb zien staan. Wachtend op een voorzet', vervolgde Slot. 'Ik vond dat hij er veel meer energie in moest stoppen. Dat heeft hij de tweede helft absoluut gedaan. Toen was hij een sterk aanspeelpunt en draaide hij nog een keer geweldig weg bij zijn tegenstander.'

Uiteindelijk sleepte Feyenoord de 2-1 zege binnen. Giménez was met een goal en het voorbereidende werk dat vooraf ging aan de eigen goal van Damon Mirani de gevierde man. Toch zag Slot meer uitblinkers. 'Na rust heb je ook de individuele kwaliteiten van Szymanski erbij, die ongelooflijk agressief is in elk omschakelmoment. Bullaude viel weer uitstekend in en Wieffer ging achterin de opbouw wat meer vormgeven. En Ali speelde beter dan de speler die de eerste helft rechtsbuiten stond', verwees hij naar Dilrosun.

Zo kon Slot uiteindelijk nog glimlachen. En het publiek ook. 'Ik heb de eerste helft veel achter me gehoord dat ik moest wisselen. Ik heb dus goed geluisterd.'