Slot deelt compliment uit aan Giménez: 'Dat is het grote verschil'

Reacties

Voor de zesde uitwedstrijd op rij scoorde Santiago Giménez voor Feyenoord, een prestatie die alleen Ove Kindvall voor elkaar kreeg in het jaar 1967. Niet geheel onverwachts dus dat de spits aan bod kwam tijdens de afsluitende persconferentie op Het Kasteel.

Slot deelt compliment uit aan Giménez: 'Dat is het grote verschil'
© ESPN
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
1 - 3
Feyenoord
Feyenoord

Al op 15 januari begon de reeks van Giménez, toen hij op bezoek bij FC Groningen het net vond. Daarna was het ook raak in de uitwedstrijden tegen FC Twente, SC Heerenveen, Fortuna Sittard, Ajax en dus Sparta Rotterdam. Als Giménez in de drie resterende uitwedstrijden ook scoort voor Feyenoord, evenaart hij het competitierecord van clublegende Kindvall, die aan de lopende band scoorde in uitwedstrijden toen Feyenoord nog met ij werd geschreven.

Trainer Arne Slot ziet weinig verschillen met het begin van het seizoen, toen Giménez nog vooral invaller was bij de Rotterdammers. 'Het is nog veel hetzelfde op veel gebieden', concludeerde de coach tijdens het persmoment. 'Als hij aan het begin van het seizoen in het veld kwam, was hij ook dreigend en scoorde hij. Het grote verschil, zoals ik dat ervaar en zoals hij dat zelf ook aangeeft, is dat hij het beter kan volhouden om langer dan een half uur in het veld staan, in onze manier van spelen.'

Tekst gaat verder onder tweet

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Giménez is dus langer inzetbaar voor Feyenoord, maar de kwaliteiten liet hij altijd al zien. Slot: 'Het is niet zo dat als je een half jaar geleden naar hem keek, je jezelf afvroeg wat we daar nou weer mee moesten. Hij is vanaf dag één populair bij de fans en ik vind het knap dat hij zich zo snel heeft aangepast, op en buiten het veld, sinds hij van Mexico naar Rotterdam is gekomen. Dat is een groot compliment waard.'

In de Eredivisie is Giménez inmiddels clubtopscorer met negen doelpunten, zondagmiddag kreeg hij een grote kans om de dubbele cijfers te halen. Een grote kans op aangeven van Igor Paixão werd echter niet gepromoveerd tot doelpunt. 'Hij speelt met veel vertrouwen. Dan mist hij een kans, maar daarna weet hij het net wel te vinden. Dat zegt iets over zijn kwaliteiten, maar ook over hoe hij er mentaal in staat', sluit Slot af over zijn spits.

Feyenoord heeft niet lang om na te genieten van de zege op de stadgenoot. Woensdag wordt alweer voor de derde keer dit seizoen tegen Ajax gespeeld. Ditmaal is de halve finale van het bekertoernooi het strijdtoneel.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.