Slot benadrukt verbeterpunt en verwijst naar Oranje-uitschakeling

Reacties

Feyenoord-trainer Arne Slot is zeer tevreden over de ontwikkelingen die zijn ploeg doormaakt. Of dat ook genoeg is om donderdag in De Kuip het in Tsjechië buitengewoon goed presterende Slavia Praag te verslaan, durfde hij evenwel nog niet te zeggen. De coach van de Rotterdammers is op zijn hoede.

Slot benadrukt verbeterpunt en verwijst naar Oranje-uitschakeling
Feyenoord
Feyenoord
2 - 1
Slavia Praag
Slavia Praag

Tijdens de persconferentie in aanloop naar het Conference League-duel kwam de speelstijl van Feyenoord aan de orde. 'Ik merk dat de mensen in het stadion het spel kunnen waarderen. Dat dat gepaard gaat met goede resultaten is helemaal mooi. Maar ik weet ook: over een paar dagen kan de wereld er weer heel anders uit zien. Je merkt ook wel dat onze situatie anders wordt. Feyenoord heeft van oudsher een grote status, maar NEC kwam ook naar De Kuip om voor het eerst met een ander systeem te spelen.'

Of de resultaten en het spel van zijn ploeg hem hebben verrast? 'Als je kijkt naar het aantal punten en de manier waarop we nu al spelen, daar ben ik in ieder geval ontzettend tevreden mee. Misschien ergens dus ook wel verrast. Dat we zo snel relatief stabiel kunnen spelen, dat is heel mooi', aldus Slot, die zeker nog genoeg verbeterpunten ziet. 'Ik vind bijvoorbeeld dat we veel meer kansen uit ons vele balbezit moeten halen. Tegen NEC (5-3, red.) was dat 72 procent. Neem bijvoorbeeld Ajax, dat is in staat vanuit die balbezitpercentages veel meer kansen te creëren. Dat is ook niet gek, zij zitten al veel verder in dat proces natuurlijk', aldus Slot, die bevestigde dat Mark Diemers en Reiss Nelson opnieuw niet van de partij zijn vanwege hun blessures.

Feyenoord kampioen? 'De logica zegt dat het vroeg of laat afgelopen is'

Op de persconferentie waren ook de nodige Tsjechische journalisten afgekomen. Zij haalden de zege van AZ op Viktoria Plzen aan. Vorig seizoen versloeg Slot met de Alkmaarders de Tsjechen na verlenging (3-1) in de tweede voorronde van de Champions League. 'Zij waren fysiek sterk en maakten het ons moeilijk. Nu spelen we tegen een nóg betere ploeg, aangezien Slavia Praag vorig seizoen ongeslagen is gebleven en dat nu weer is in Tsjechië. Ik weet dus wel wat ik ervan kan verwachten. Dat doen we in Nederland helemaal, sinds het EK waarop we tegen Tsjechië speelden…', doelde hij op de uitschakeling van Oranje.

Slavia scoorde in eigen land al 24 keer in acht duels, verloor in Tsjechië niet meer sinds maart 2020 en versloeg bovendien Union Berlin in het eerste duel uit de poule. 'Een hoog tempo, fysieke kracht en dat allemaal gepaard met techniek', somde Slot op. 'We hebben onze spelers inderdaad laten zien dat Slavia aanvallend sterk is. Ze zijn vorig seizoen ongeslagen gebleven in de competitie, wonnen de beker en zijn dit seizoen ook goed gestart. Maar op iedere speelstijl is een antwoord te bedenken. Wij zijn bovendien ook goed aan het seizoen begonnen. De speelstijlen zijn vergelijkbaar, dus het wordt interessant te zien welke ploeg de overhand gaat krijgen', zo wilde Slot geen favoriet aanwijzen.

Fietsen
De aanwezige Tsjechen hadden nog wel een atypische vraag in petto voor Slot. Nederland is voor hen immers het land van het vele fietsen. Of al zijn spelers konden fietsen?, luidde een van de vragen. Er moest immers een Hollands sfeerfilmpje gemaakt worden. 'Dat weet ik niet. Iedere Nederlander kan fietsen. Ik weet niet of dat voor mijn spelers geldt. Meestal komen ze naar de training met de auto, maar ik denk dat ze het allemaal wel kunnen hoor', antwoordde Slot met een knipoog. Donderdag zal blijken of Feyenoord kan demarreren in Groep E.

UEFA Europa Conference League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Europa Conference League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Feyenoord
6
4
2
0
11-6
+5
14
2
Slavia Praag
6
2
2
2
8-7
+1
8
3
Union Berlin
6
2
1
3
8-9
-1
7
4
Maccabi Haifa
6
1
1
4
2-7
-5
4
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer R. Nelson
Meer over R. Nelson
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.