Slordig VVV dankzij invaller Opoku toch nog naast ADO

VVV-Venlo liet zaterdagavond enorme kansen onbenut tegen ADO Den Haag en leek daardoor onderuit te gaan in de hofstad. Kort voor tijd redde invaller Johnatan Opoku echter toch nog een punt voor zijn ploeg: 1-1.

Dat VVV een punt pakte in het Cars Jeans Stadion was gezien de kansenverhouding zeker verdiend. De bezoekers kregen in Den Haag de beste mogelijkheden, maar gingen daar niet goed mee om en hadden ook een keer de pech dat Vito van Crooy de paal raakte. Bjørn Johnsen leek daardoor de matchwinner te worden, maar kort voor tijd zorgde Opoku toch nog voor een remise. Ralf Seuntjens kreeg in de absolute slotfase zelfs nog een enorme kans om VVV aan de zege te helpen, maar ADO-keeper Robert Zwinkels voorkwam dit.

VVV'er Clint Leemans (8) in duel met Lex Immers van ADO.

VVV versterkte zijn selectie onlangs met Romeo Castelen, die in 2003 bij ADO debuteerde in het betaalde voetbal. De aanvaller begon tegen zijn oude werkgever op de bank en zag zijn nieuwe club al in de vierde minuut de eerste grote kans krijgen, maar Lennart Thy raakte de bal niet goed. Hierna werd ADO de betere ploeg en dat resulteerde na ruim twintig minuten ook in een voorsprong. Na een afgeslagen corner werd het schot van Danny Bakker met een handige voetbeweging van richting veranderd door Johnsen, die VVV-keeper Lars Unnerstall daarmee kansloos liet.

VVV (waar de geschorste hoofdtrainer Maurice Steijn op de tribune zat) moest in de achtervolging en kreeg al snel een enorme kans op de gelijkmaker, maar Torino Hunte slaagde er niet in om een scherpe voorzet van Thy binnen te lopen. In het restant van de eerste helft had ADO meer balbezit en kwam VVV pas vijf minuten voor rust weer in de buurt van een goal, maar Thy schoot ditmaal voorlangs. De bezoekers kregen dus wel mogelijkheden, maar ADO was zonder groots te voetballen de betere ploeg in de eerste vijfenveertig minuten.

Tweede helft
In de tweede helft waren de eerste kansen voor ADO. Sheraldo Becker schoot op Unnerstall, terwijl Erik Falkenburg niet veel later in de handen van de keeper kopte. Het tweede bedrijf begon zo veelbelovend, maar hierna geloofde ADO het wel weer en zakte het niveau. Johnsen kwam nog wel dicht bij zijn tweede treffer van de avond, maar zijn bekeken stift ging net over. Twintig minuten voor tijd kreeg VVV vervolgens opnieuw een grote kans op de gelijkmaker. Van Crooy kopte op de paal.

ADO kwam met de schrik vrij en dat gebeurde acht minuten voor tijd opnieuw, toen Van Crooy een lage voorzet eenvoudig binnen kon tikken, maar hij de bal niet goed raakte en de kans verloren ging. ADO leek zodoende stand te gaan houden, maar vijf minuten voor tijd viel de verdiende gelijkmaker alsnog, toen Opoku ontsnapte en Zwinkels passeerde. VVV ging hierna zelfs nog op zoek naar meer en op aangeven van invaller Castelen had Seuntjens de winnende treffer op zijn schoen, maar de spits schoot op Zwinkels, die daarmee een punt redde voor zijn ploeg.