Sleegers helpt Trencín aan goede generale voor Feyenoord-uit

AS Trencín heeft zondag gewonnen in aanloop naar de return tegen Feyenoord in de derde voorronde van de Europa League. Joey Sleegers leverde met twee goals een grote bijdrage aan de zege op MSK Zilina in de Slowaakse competitie.

Trencín keerde terug op de plek waar het afgelopen donderdag Feyenoord met 4-0 van de mat speelde in de heenwedstrijd: het stadion van Zilina. Daar incasseerde de ploeg van trainer Ricardo Moniz in de 24ste minuut een goal van Eugeniu Cociuc.

Zes minuten voor rust repareerde Sleegers, die een verleden bij Feyenoord en NEC heeft, de achterstand. De aanvaller produceerde de gelijkmaker op aangeven van Emeka Umah. In de tweede helft zette Sleegers de uitploeg zelfs op voorsprong, maar via Robert Bozenik werd het wederom gelijk. Tien minuten voor tijd maakte Hamza Catakovic het winnende doelpunt voor Trencín.

Bij Trencín deden naast Sleegers ook Desley Ubbink (voorheen RKC Waalwijk) en aanvoerder Ashraf El Mahdioui (in het verleden actief voor Ajax en ADO Den Haag) mee. Door de driepunter staat Trencín na drie wedstrijden op plaats vijf in de competitie, die uit twaalf ploegen bestaat. De Slowaken komen donderdag op bezoek in De Kuip, waar Feyenoord, dat zelf zondag met 2-0 onderuit ging tegen De Graafschap, een wonder nodig heeft om het Europese avontuur te verlengen.