Feyenoord verlaat ook Doetinchem met schaamrood op de kaken

Reacties

Feyenoord is na de deceptie in Europa ook slecht gestart aan het nieuwe Eredivisie-seizoen. De Graafschap zorgde bij de rentree op het hoogste niveau voor een verrassing door te winnen van de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst, die in de slotfase met negen man speelde na rode kaarten voor Eric Botteghin en Jean-Paul Boëtius.

Feyenoord verlaat ook Doetinchem met schaamrood op de kaken
De Graafschap
De Graafschap
2 - 0
Feyenoord
Feyenoord

Feyenoord ging op De Vijverberg op zoek naar eerherstel na de afgang in Europees verband. De Rotterdammers gingen afgelopen donderdag met liefst 4-0 onderuit in de voorronde van de Europa League tegen Trencín en hebben een wonder nodig om komende donderdag alsnog een ronde verder te komen. Het gepromoveerde De Graafschap was echter niet van plan om Feyenoord de zege cadeau te doen.

De eerste grote kans van de wedstrijd was voor Jordy Clasie, dit seizoen door Feyenoord gehuurd van Southampton. De middenvelder haalde van afstand uit en zag keeper Hidde Jurjus op prachtige wijze redden. Niet veel later hielp Feyenoord juist een eigen kans om zeep. Tonny Vilhena kreeg de kans om te scoren na terugleggen van Steven Berghuis, maar hij schoot naast.

Vervolgens klopte De Graafschap op de deur. De Superboeren waren al dicht bij een treffer toen verdediger Sven Nieuwpoort op de lat kopte. Na een half uur ontplofte De Vijverberg alsnog dankzij Fabian Serrarens. Eerst redde doelman Justin Bijlow nog op een poging van Leeroy Owusu, maar in de rebound was hij kansloos op de inzet van Serrarens, die over hem heen in het doel vloog: 1-0.

Feyenoord ging in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker, maar werd ondanks het vele balbezit nauwelijks gevaarlijk. Daarbij kwam dat de Rotterdammers af en toe slordig waren in de opbouw en De Graafschap zo de kans boden om te counteren. De Doetinchemmers richtten zich na rust met de voorsprong op zak meer op verdedigen. Voorin werd Robin van Persie nauwelijks bereikt bij Feyenoord.

Met nog 23 minuten op de klok werd het er nog erger op voor Feyenoord, dat tot die tijd vooral op de helft van De Graafschap speelde. Het betekende ook dat de centrale verdedigers van de Rotterdammers ver naar voren stonden. Toen Botteghin op de Doetinchemse helft een overtreding beging op Serrarens trok scheidsrechter Pol van Boekel voor de tweede keer geel.

Zo moest Feyenoord met tien man voor de gelijkmaker zorgen, maar die kwam er niet, al kreeg invaller Luis Sinisterra nog een grote kans. Wat er wel kwam was een tweede rode kaart voor de bezoekende ploeg. Uit frustratie gaf Boëtius na tachtig minuten een cynisch applausje vanwege een beslissing van Van Boekel, die daar niet van gediend was en de aanvaller zijn tweede gele prent voorschotelde. Uitgezwaaid door het feestende publiek uit Doetinchem zocht Boëtius de kleedkamer op. Hij zag niet meer dat Stef Nijland diep in de extra tijd nog wat zout in de Rotterdamse wond strooide door er 2-0 van te maken.

Feyenoord ontvangt donderdag in De Kuip Trencín voor de return in de voorronde van de Europa League. Op zondag staat in hetzelfde stadion de Rotterdamse derby tegen Excelsior (aftrap 14.30 uur) op het programma.

Clubwatcher Martijn Krabbendam over de nederlaag van Feyenoord.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.