Slechtste tegen een na slechtste defensie bij start Eredivisie-weekeinde

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. De 26ste speelronde wordt geopend met het treffen tussen Roda JC Kerkrade en Heracles Almelo.

Slechtste tegen een na slechtste defensie bij start Eredivisie-weekeinde

RODA JC KERKRADE - HERACLES ALMELO


Aftrap:20.00 uur
Scheidsrechter:Jochem Kamphuis
Laatste 5 duels Roda JC Kerkrade:2 punten
Laatste 5 duels Heracles Almelo:7 punten

ACTUEEL

Zoals wel vaker in de recente historie zit Roda JC Kerkrade in de penarie. De Limburgers bezitten zeventien punten en nemen daarmee de zeventiende positie in. Opponent Heracles Almelo is vrij van degradatiezorgen en kan zich wellicht nog mengen in de strijd om de play-offs voor Europa League-voetbal.

• Door de verliesbeurt van vorige week tegen Willem II heeft Roda JC Kerkrade dit Eredivisie-seizoen al meer duels verloren dan in de volledige voorbije jaargang: zestien om vijftien.

• John Stegeman vierde tot nu toe 45 Eredivisie-zeges als hoofdtrainer van de Heraclieden. De oefenmeester, die na dit seizoen vertrekt uit Almelo en bij Go Ahead Eagles in dienst treedt, deelt daarmee het clubrecord met Peter Bosz.

Afgelopen zondag leed Roda JC Kerkrade een nipte nederlaag bij Willem II.

• Roda JC Kerkrade (54) en Heracles Almelo (51) hebben tot nu toe als enige Eredivisie-clubs meer dan vijftig doelpunten om de oren gekregen. De Limburgers noteerden slechts eenmaal een clean sheet, Heracles Almelo hield twee keer de nul.

• Robert Molenaar veroverde slechts zeventien punten in zijn eerste 25 Eredivisie-duels als Roda JC Kerkrade-trainer. Er is geen trainer van de Limburgers die het qua punten slechter deed. Donderdag werd bekend dat Molenaar ook volgend seizoen actief is in Kerkrade.

Heracles Almelo rekende vorige week af met PEC Zwolle.

• Dramatisch. Anders kunnen we de balans in uitwedstrijden van Heracles Almelo niet noemen. De twaalf eerdere duels buitenshuis leverden drie remises en negen verliesbeurten op.

HISTORIE

• Voor de dertiende keer neemt Roda JC Kerkrade het voor eigen publiek op tegen Heracles Almelo. De bezoekers wonnen slechts eenmaal, sleepten verder nog twee keer een punt uit het vuur en gingen liefst negen maal onderuit.

• In het seizoen 2006/07 eindigde dit duel in een royale 7-0 zege voor Roda JC Kerkrade. Andres Oper nam die dag twee treffers voor zijn rekening.

De laatste vijf Eredivisie-edities tussen Roda JC Kerkrade en Heracles Almelo:


SeizoenUitslag
2011/123-1
2012/133-3
2013/141-3
2015/163-1
2016/171-1

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.