Willem II doet goede zaken en duwt Roda verder moeras in

Willem II heeft zondagmiddag erg goede zaken gedaan tegen Roda JC Kerkrade. In eigen huis was een 1-0 zege genoeg om weg te sluipen van de gevarenzone.

Willem II stond voor aanvang van het duel op de veilige vijftiende plek met drie punten voorsprong op de tegenstander uit Kerkrade. Voor Roda JC was het duel met de Tilburgers niet alleen belangrijk voor de punten, ook konden de Kerkradenaren revanche nemen voor de omstreden bekernederlaag (2-2, verlies na strafschoppen) enkele weken eerder. De Limburgers probeerden via de rechter een deel van het duel over te laten spelen, maar een kort geding leverde niets op.

De thuisploeg begon sterk en dit leverde al snel een aardige kans op, alleen kon Fran Sol net niet bij de voorzet van Ben Rienstra. Het overwicht resulteerde binnen dertien minuten in de voorsprong. Rienstra plaatste de bal perfect in de linkerhoek, waarmee doelman Hidde Jurjus kansloos werd gelaten: 1-0. Tien minuten later probeerde Sol het met een volley, maar de Spaanse spits trof geen doel.

Na de leuke openingsfase nam de vaart van het spel wat af, waardoor er weinig noemenswaardige kansen meer te noteren vielen voor de rust. Direct na de hervatting hadden de bezoekers een grote mogelijkheid om terug te komen, maar Livio Milts had het vizier niet op scherp staan.

Roda JC leek wakker te zijn geschud in de rust, want vlak hierna zag Dani Schahin een poging van ver maar nipt over de lat vliegen. De Limburgers knokten, maar de verdediging van de Brabanders stond als een huis. In de slotfase kreeg Schahin van dichtbij nog een grote kans, maar de spits van de Kerkradenaren zag zijn schot geblokt worden. In het vervolg zag de thuisploeg de voorsprong niet meer in gevaar komen.

Door de overwinning neemt Willem II de veertiende plek over van NAC Breda. Het heeft nu een voorsprong van zes punten op FC Twente en Roda JC, die met zeventien punten op een play-off plek voor degradatie staan. Sparta Rotterdam is de hekkensluiter met vijftien punten. Voor Willem II wacht volgend weekend een uitwedstrijd bij SC Heerenveen, Roda JC ontvangt in Kerkrade Heracles Almelo.