'Slechts vijf Chelsea-spelers duurder dan topaankoop Sterling'

Reacties

Raheem Sterling staat op het punt om Manchester City te verruilen voor Chelsea. Nadat de Londenaren al een persoonlijk akkoord bereikten met de 27-jarige aanvaller zijn volgens verschillende Engelse media nu ook de clubs eruit. Sterling wordt de eerste topaankoop van Chelsea-eigenaar Todd Boehly.

'Slechts vijf Chelsea-spelers duurder dan topaankoop Sterling'
© Pro Shots

Volgens The Guardian en The Telegraph betaalt Chelsea tussen de 56 en 59 miljoen euro voor Sterling. De transfersom kan door bonussen nog oplopen tot maximaal 65 miljoen. The Blues betaalden in het verleden slechts vijf keer meer dan 64 miljoen euro voor een speler. Sterling komt dus hoog in de lijst van duurste Chelsea-aankopen aller tijden terecht.

Topvijf duurste Chelsea-spelers

Speler Seizoen Van Transfersom
Romelu Lukaku 2021/22 Internazionale 113 miljoen euro
Kai Havertz 2020/21 Bayer Leverkusen 80 miljoen euro
Kepa Arrizabalaga 2018/19 Athletic Club 80 miljoen euro
Álvaro Morata 2017/18 Real Madrid 66 miljoen euro
Christian Pulisic 2018/19 Borussia Dortmund 64 miljoen euro

City haalde Sterling in 2015 voor ruim zestig miljoen euro weg bij Liverpool, waarvoor hij was gedebuteerd in het betaalde voetbal. In dienst van City speelde Sterling 337 wedstrijden, waarin hij 131 keer scoorde. Vorig jaar verloor hij met The Citizens de Champions League-finale van Chelsea, dat nu zijn nieuwe werkgever wordt. Sterling had nog een eenjarig contract in het Etihad Stadium.

Sterling gaat bij Chelsea meer verdienen dan bij City. Volgens Engelse media strijkt de aanvaller nu wekelijks ruim 3,5 ton op in Manchester. Met zijn vijfjarige contract bij Chelsea gaat hij daar overheen. Als de optie tot verlenging tot medio 2028 wordt gelicht, zou Sterling zelfs bij de topdrie van bestbetaalde Premier League-spelers horen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.