Chelsea staat voor zijn eerste toptransfer in een nieuw tijdperk

Reacties

Raheem Sterling moet de eerste topaankoop worden van Chelsea sinds de overname door het consortium van de Amerikaanse zakenman Todd Boehly. De Engels international van Manchester City heeft inmiddels een persoonlijk akkoord bereikt met de Londenaren over een meerjarig contract.

Chelsea staat voor zijn eerste toptransfer in een nieuw tijdperk

Sterling (27) wordt al een tijdje in verband gebracht met een binnenlandse transfer en nu zit er dan eindelijk schot in de zaak. Chelsea heeft volgens onder meer de BBC en Sky Sports het jawoord gekregen van de aanvaller; nu moet er nog een akkoord worden bereikt met City over de transfervoorwaarden. In de Engelse media wordt verwacht dat er snel witte rook zal komen.

City haalde Sterling in 2015 voor ruim zestig miljoen euro weg bij Liverpool, waarvoor hij was gedebuteerd in het betaalde voetbal. In dienst van City speelde Sterling 337 wedstrijden, waarin hij 131 keer scoorde. Vorig jaar verloor hij met The Citizens de Champions League-finale van Chelsea. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dit dus zijn volgende werkgever.

Sterling heeft nog een eenjarig contract in het Etihad Stadium, dat voor ongeveer vijftig miljoen euro zal moeten worden afgekocht. Dat is voor Boehly geen probleem. Volgens Engelse media wordt Sterling bij Chelsea, dat Romelu Lukaku eerder deze zomer al liet terugkeren naar Internazionale, de bestbetaalde speler uit de selectie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.