Slechts één middenvelder duurder dan Real-aanwinst Tchouaméni

Reacties

Real Madrid zorgt met de komst van Aurélien Tchouaméni voor een verschuiving op de lijst met duurste middenvelders aller tijden. De 22-jarige middenvelder komt voor een basisbedrag van tachtig miljoen euro over van AS Monaco en kost zo meer geld dan onder anderen Frenkie de Jong.

Slechts één middenvelder duurder dan Real-aanwinst Tchouaméni
© Pro Shots

De kans bestaat dat Monaco nog meer geld verdient aan Tchouaméni. De transfersom kan volgens Spaanse media via bonussen oplopen naar honderd miljoen euro. Voor nu blijft het bij tachtig miljoen, wat Tchouaméni een van de duurste middenvelders ooit maakt.

Kijkend naar enkel de basisbedragen, zonder bonussen mee te rekenen, was tot nu toe slechts één middenvelder duurder dan Tchouaméni: zijn landgenoot Paul Pogba. Die stapte in 2016 voor liefst 105 miljoen euro over van Juventus naar Manchester United.

Bij transfers gaan vaak verschillende bedragen rond en zo is er vrijwel altijd sprake van schattingen. Zo ging Kai Havertz volgens het ene medium voor negentig miljoen euro van Bayer Leverkusen naar Chelsea en volgens het andere was er sprake van een basisbedrag van tachtig miljoen euro. In de onderstaande tabel hebben we enkel de basisbedragen meegenomen.

Zinedine Zidane, die in 2001 overstapte van Juventus naar Real Madrid, maakte nog voor het eurotijdperk een transfer. De bedragen zijn in dit geval omgerekend. Bij Frenkie de Jong (van Ajax naar Barcelona) was er sprake van een basisbedrag van 75 miljoen, dat via bonussen kon oplopen tot 86 miljoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.