Slecht seizoen goed voor Liverpool, Oranje zonder namen

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Slecht seizoen goed voor Liverpool, Oranje zonder namen

• De slechte prestaties van Liverpool van het afgelopen seizoen bieden perspectief voor het komende Champions League-seizoen. The Reds draaiden een verlies van ver boven de honderd miljoen, terwijl de UEFA de norm hanteert van een maximaal toegestaan verlies van 45 miljoen euro verlies over twee jaar. Liverpool staat nu tweede in de Premier League, heeft nog steeds uitzicht op de titel in Engeland, maar zou deelname aan het miljoenenbal moeten vergeten gezien de schulden. De UEFA houdt echter niet alle clubs onder de loep, maar kijkt alleen naar de teams die in Europees verband uitkomen. En laat de miljoenenploeg met Luis Suarez, Daniel Sturridge en Steven Gerrard die nu net misgelopen zijn. Met de zevende plaats in het seizoen 2012/13 haalden The Reds niet eens de Europa League. En dus stevent Liverpool, na een afwezigheid van vier seizoenen, af op een plaats bij de Europese elite.

'Een Oranje-international speelt voor de leeuw op zijn borst en niet voor de naam op zijn rug'
• Hiermee wil de KNVB benadrukken dat de spelers voor de eer en trots van Nederland spelen en niet voor zichzelf. Oranje speelt woensdagvond in en tegen Frankrijk eenmaal zonder namen op de rug. En dus moeten de mogelijke debutanten Jean-Paul Boëtius, Davy Klaassen, Quincy Promes en Karim Rekik het mogelijk doen met een shirt, enkel voorzien van rugnummer. Tegen Frankrijk treedt het Nederlands elftal voor het eerst aan in het tenue waarmee het ook zal verschijnen tijdens het WK. De KNVB viert dit jaar het 125-jarig bestaan en heeft om die reden gekozen voor een jubileumlogo, een grote witte leeuw, dat prominent op het shirt prijkt.

'Het EK in 2016 is geen doel voor mij. Ik denk dat dit mijn laatste grote toernooi wordt'
• Dat zegt Miroslav Klose in gesprek met de Süddeutsche Zeitung. Aan definitief stoppen denkt 35-jarige aanvaller van Lazio en Duitsland echter niet. Klose is, samen met Gerd Müller, recordhouder met 68 treffers voor Duitsland. Een doelpunt in Brazilië brengt hem niet alleen langs Müller, maar is ook goed voor een WK-record. Voor de start van zijn vierde mondiale eindtoernooi heeft hij veertien WK-doelpunten achter zijn naam, slechts één minder dan het record van de Braziliaan Ronaldo.

Kosovo staat zes jaar na de onafhankelijkheid voor de eerste interland. Een armoedig debuut, dat wel. De scheiding van Servië wordt nog niet door iedereen erkend. Toch mag Kosovo interlands spelen, zij het vriendschappelijk. Wereldvoetbalbond FIFA stelde wel enkele eisen. De Kosovaren zullen het duel niet aanvangen met een volkslied, er mogen geen nationale symbolen van het land te zien zijn en er mag alleen geoefend worden tegen lidstaten van de FIFA, met uitzondering van de landen van het voormalige Joegoslavië.

'Ik weet niet of hij met een collega meerijdt naar de training. Er gaat toch ook een tram?'
• Dat vertelde Eljero Elia’s collega Aaron Hunt met een glimlach aan Bild Zeitung. De Nederlandse speler van Werder Bremen raakte afgelopen week zijn rijbewijs kwijt, omdat hij de regels te vaak had overtreden. Zijn medespelers zien daar de lol wel van in.

• Het afscheid van Theo Janssen als voetballer deed veel stof opwaaien. Behalve dat hij als scout van Vitesse aan de slag gaat, fixeert de linkspoot zich tegenwoordig ook op een nieuwe klus: het ontwerpen van kleding. Vorig jaar kwam Janssen in het nieuws doordat hij een kek shirt ontwierp waarop de Vitesse-adelaar joeg op een NEC-konijntje. Onlangs creëerde Janssen een exclusief  T-shirt met daarop zijn schoolvoetbalteam uit 1992, waarmee de ex-speler van Ajax en FC Twente als basisscholier kampioen van Nederland werd. Wat wordt zijn volgende uitvinding?

Janssen gehuld in zijn zelf ontworpen shirt
Janssen gehuld in zijn zelf ontworpen shirt

• Oranje treft woensdagavond in Parijs een notoire stapper. Real Sociedad-aanvaller Antoine Griezmann kan in het Stade de France zijn debuut maken, maar heeft tussen 2012 en 2013 wel een jaar schorsing moeten uitzitten vanwege een verboden bezoekje aan een Parijse nachtclub. Hij kwam niet in aanmerking voor de Franse jeugdploegen vanwege een stapvond, die hem op de zware sanctie kwam te staan.

De linksbuiten van de Spaanse subtopper, die in de Primera División een van de revelaties is, zei deze week dat hij wil genieten van het moment. 'Eigenlijk wil ik genieten van ieder moment. Ik heb veel geleerd het afgelopen jaar en ben nu een ander mens.' Nu maar hopen dat Griezmann zijn eventuele debuut niet gaat vieren met een stapavondje.

Wil je meer filmpjes zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.