Slecht nieuws voor broze verdediging Bosz: Lewandowski weer fit

Reacties

Robert Lewandowski lijkt op tijd fit te zijn voor de kraker tegen zijn oude club Borussia Dortmund aanstaande zaterdag. Dat betekent slecht nieuws voor Dortmund-coach Peter Bosz. Zijn ploeg kreeg in de laatste drie Bundesliga-duels negen tegengoals te verwerken. 

Slecht nieuws voor broze verdediging Bosz: Lewandowski weer fit

De 29-jarige Pool moest zich afgelopen weekend in de wedstrijd tegen RB Leipzig al voor het rustsignaal laten vervangen met een dijbeenblessure, maar dat heeft geen verstrekkende gevolgen. Volgens Bayern-coach Jupp Heynckes heeft Lewandowski goed getraind en kan hij spelen, dat liet Heynckes weten op de persconferentie na het Champions League-duel met Celtic.

De terugkeer van Lewandowski, die samen met Borussia-spits Pierre-Emerick Aubameyang topscorer van de Bundesliga is met tien goals, is een opsteker voor Bayern dat verder een volle ziekenboeg kent. Zo zijn Manuel Neuer, Franck Ribery, Thomas Müller en Juan Bernat nog altijd geblesseerd.

Door de blessure was de spits niet van de partij tegen Celtic (1-2). Middenvelder James Rodríguez stond in de punt van de aanval geposteerd en dat was even wennen volgens Arjen Robben. 'Het is anders om zonder een echte spits te spelen. James is geen spits, maar hij deed het goed. Kingsley Coman stond er soms en ik ook. Maar het is toch anders dan als je met een echte spits speelt. De combinaties liepen niet optimaal. We creëerden daarom niet veel kansen.'

De laatste weken staat de defensie van Borussia niet bepaald als een huis. In de laatste drie Bundesliga-duels kreeg het negen tegengoals te verwerken en ook in de Champions League wordt de verdediging regelmatig gepasseerd. In die competitie kreeg BVB in drie wedstrijden zeven goals om de oren.

In de Bundesliga staan Bayern en Borussia respectievelijk een en twee op de ranglijst. Bayern München heeft na tien wedstrijden drie punten meer dan de ploeg van Bosz.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.