Groep B: Swingend PSG en stroef Bayern naar achtste finales

Reacties

Paris Saint-Germain en Bayern München hebben zich dinsdag al na vier wedstrijden verzekerd van een plek in de achtste finales van de strijd om de Champions League. Voor de Parijzenaren ging dat net even wat makkelijker dan voor Bayern.

Groep B: Swingend PSG en stroef Bayern naar achtste finales

Celtic – Bayern München 1-2
Door de absentie van Robert Lewandowski doken Arjen Robben, James Rodríguez en Kingsley Coman wisselend op in de punt van de aanval bij Bayern op Celtic Park. De Franse aanvaller opende de score op aangeven van doelman Sven Ulreich. Zijn uittrap belandde achter de slapende Schotten, terwijl Coman wel scherp was en uiterst koel bleef: 0-1. De doelpuntenmaker nam de bal met de hand mee, maar het protest van doelman Craig Gordon vond geen bevestiging bij scheidsrechter Danny Makkelie.

Celtic bood uitstekend weerstand en was gevaarlijk in de omschakeling. Stuart Armstrong liet al vroeg een grote kans liggen bij de tweede paal en na een half uur voorkwam David Alaba hoogstpersoonlijk dat Moussa Dembélé een voorzet van Armstrong kon verzilveren.

De thuisploeg ging na de pauze op dezelfde voet verder. Ulreich hield een puike poging van Armstrong uit het doel. Een kwartier voor tijd ontstak het thuispubliek wel in grote vreugde. Armstrong bediende Callum McGregor, die de bal door de benen van Ulreich schoof. De fans konden niet lang genieten, want Javi Martínez stak een stokje voor Schots succes. De door Jupp Heynckes gewaardeerde kracht kopte Bayern met een strakke kopstoot, die hem flink wat bloed opleverde, naar de overwinning. 

Paris Saint-Germain – Anderlecht 5-0
Paris Saint-Germain is onaantastbaar dit seizoen en toonde tegen Anderlecht wederom haar suprematie, waardoor het elftal van Unai Emery met nog twee duels te gaan al zeker is van een plek in de achtste finales. Het was een klein wonder dat de Belgen het eerste half uur nog zonder tegengoal doorkwamen. Neymar was twee keer op aangeven van Kylian Mbappé kansrijk, maar doelman Frank Boeckx en ploeggenoot Edinson Cavani stonden in de weg.

De derde goal van Kurzawa betekende de zeventiende PSG-treffer in de groepsfase. Dat is een record.
De derde goal van Kurzawa betekende de zeventiende PSG-treffer in de groepsfase. Dat is een record.

Marco Verratti vond het net wel. Na een aanval over meerdere schijven kapte de Italiaan naar binnen, waarop hij de bal in de verre hoek krulde. Kort voor het rustsignaal had ook Neymar beet: de Braziliaanse vedette ontving een korte corner, draafde naar binnen en schoot hard raak via de handen van Boeckx. PSG bleef in de tweede helft van meet af aan combineren.

Neymar liet na om een schitterende aanval te bekronen. Twee minuten later schoot de uitblinker een vrije trap op de paal, waarna Layvin Kurzawa uit de rebound het duel al in het slot gooide. Het werd een avond om nooit te vergeten voor de linksback, die met een rake kopbal en een hard schot in de lange hoek zijn hattrick compleet maakte en het leed van Anderlecht vergrootte.

'Ook spelers van het kaliber Robben genieten van voetballen bij Celtic'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.