Slavia diep teleurgesteld in Tsjechische bond richting duel met Feyenoord

Reacties

Lukás Masopust mist zo goed als zeker het tweeluik met Feyenoord in de Conference League en werkgever Slavia Praag wijst de voetbalbond van Tsjechië aan als schuldige. De club stelt dat er gegokt is met de gezondheid van spelers tijdens de interlandperiode.

Slavia diep teleurgesteld in Tsjechische bond richting duel met Feyenoord
© Pro Shots

Tsjechië speelde twee interlands in de afgelopen periode, Zweden en Wales waren de tegenstanders. De interland tegen Zweden was cruciaal voor de Tsjechen, in de play-offs stond een WK-ticket op het spel. Tsjechië ging na verlenging onderuit tegen Zweden en speelde daarna nog een oefeninterland tegen Wales. In die laatste wedstrijd raakte Masopust geblesseerd. Slavia Praag vindt dat de speler helemaal niet meer binnen de lijnen had moeten staan.

Al voor de interlandperiode hadden de topclubs van Tsjechië contact met de bond over de fysieke gesteldheid van hun spelers. Over de belangrijke wedstrijd tegen Zweden werd niet gesproken, deze interland was immers cruciaal voor de WK-kansen van Tsjechië. Maar dat een speler als Masopust, die vanwege kramp al gewisseld moest worden tegen Zweden, ruim een uur in actie kwam in de tweede interland van Tsjechië, ging er niet in bij Slavia Praag.

'De club is diep teleurgesteld over de behandeling van spelers tijdens de vriendschappelijke wedstrijd tegen Wales', staat er bovenaan het statement. 'Het was niets anders dan gokken met de gezondheid van spelers, die al overbelast waren. Dit schaadt de belangen van het Tsjechische voetbal als geheel.'

Slavia Praag doelt daarbij onder andere op zijn eigen wedstrijden. De club werd gekoppeld aan Feyenoord in de kwartfinale van de Conference League, de verwachting is dat Masopust die duels niet gaat halen. De middenvelder moest vanwege een blessure de strijd staken tegen Wales en de medische staf denkt dat Masopust voor de komende zes weken niet inzetbaar is.

De Tsjechische bond pareerde de kritiek van Slavia Praag door te stellen dat er voor de wedstrijd tegen Wales contact is opgenomen met diverse clubs en dat er geen extra verzoeken zijn binnengekomen over het niet inzetten van spelers. Ook Masopust zelf zou niet geklaagd hebben over de basisplaats die hij kreeg in de oefeninterland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.