Ibrahimovic versus Lewandowski: Zweden verslaat Tsjechië na verlenging

Reacties

Zweden heeft zich donderdagavond verzekerd van een finaleplaats in de play-offs om een WK-ticket. Er was wel een verlenging voor nodig tegen Tsjechië. En dus kunnen Zlatan Ibrahimovic en consorten zich opmaken voor een kraker met het Polen van Robert Lewandowski.

Ibrahimovic versus Lewandowski: Zweden verslaat Tsjechië na verlenging
Zweden
Zweden
nv
1 - 0
Tsjechië
Tsjechië

Ibrahimovic was door een blessure vorig jaar zomer niet van de partij op het EK, maar zal ongetwijfeld hopen er later dit jaar wel bij te zijn in Qatar (tegen de tijd dat het WK begint is hij 41). Donderdag kon de spits van AC Milan zijn ploeg door een schorsing niet helpen binnen de lijnen. Vanaf de kant zag de topscorer aller tijden van de nationale ploeg dat Zweden moeite had het verschil te maken tegen de stugge Tsjechen, waar Michal Sadílek (FC Twente) in de basis startte.

Met Emil Forsberg (RB Leipzig), Dejan Kulusevski (Tottenham Hotspur) en Alexander Isak (Real Sociedad) stond er nog steeds genoeg aanvallend talent in de ploeg om een gaatje te vinden in de Tsjechische muur. In de eerste helft lag het tempo nog hoog en waren er kansen voor beide teams, na rust viel er weinig meer te beleven en bleek een verlenging noodzakelijk. Daarin nam Zweden het initiatief en zorgde Robin Quaison, tijdens de tweede helft ingevallen, voor de beslissing.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De manier waarop dat gebeurde, was fraai. Na een aanval door het midden kwam Quaison op de rand van het strafschopgebied in balbezit. De voormalig aanvaller van FSV Mainz, tegenwoordig actief in Saoedi-Arabië voor Al-Ettifaq, zette een één-twee op met Isak en schoof de bal beheerst langs Tomás Vaclík. Het was genoeg om een plek in de finale om een WK-ticket veilig te stellen. Dinsdag is het Polen van Robert Lewandowski daarin de tegenstander.

Polen was automatisch verzekerd van een plek in de finale door de uitsluiting van Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer WK Kwalificatie Europa
Meer over WK Kwalificatie Europa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.