Slagvaardig Vitesse presenteert razendsnel nieuwe linksback

Reacties

Vitesse heeft na het vertrek van Maximilian Wittek meteen een nieuwe linksback gepresenteerd. Het gaat om Mica Pinto, die in Arnhem voor twee seizoenen tekent. 

Slagvaardig Vitesse presenteert razendsnel nieuwe linksback

Luttele minuten na de bekendmaking van de verkoop van Wittek aan VfL Bochum heeft Vitesse ook al laten weten wie de Duitser opvolgt op de linksbackpositie in GelreDome: Pinto komt over van Sparta, waar zijn contract afliep. Verschillende clubs uit binnen- en buitenland, waaronder FC Groningen, hadden interesse, maar Vitesse wint de strijd.

'Mica was de nummer één op ons lijstje van potentiële opvolgers voor Maxi. Hij is een spelmakende linksachter, met veel fysiek vermogen en een goede pass in de benen. Bovendien is Mica een echte teamplayer, die over de nodige ervaring beschikt. Zo heeft hij meerdere jaren een hoog en constant niveau aangetikt in de Eredivisie. Wij heten Mica van harte welkom in Arnhem', vertelt technisch directeur Benjamin Schmedes via de Vitesse-kanalen.

'Ik heb vaak tegen Vitesse gespeeld, maar ben er trots op dat ik nu het mooie geel-zwarte shirt mag dragen', zegt Pinto zelf. 'Na een geslaagde periode bij Sparta Rotterdam was dit de stap die ik graag wilde maken. Ik heb zeer goede gesprekken gehad met de technische leiding van Vitesse en kan niet wachten om op het veld te staan. Ik ga alles geven voor de club en de supporters.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.