Slachtoffer van ongekende luxe: Wan-Bissaka denkt aan opgeven Engelse droom

Reacties

Aaron Wan-Bissaka denkt er serieus over na om op korte termijn voor een andere voetbalnationaliteit te kiezen. Het geduld van de rechtsback van Manchester United raakt op, hij kiest mogelijk voor een interlandcarrière bij de Democratische Republiek Congo.

Slachtoffer van ongekende luxe: Wan-Bissaka denkt aan opgeven Engelse droom
© Pro Shots

De 23-jarige Engelsman groeide op in Zuid-Londen en werd daar ontdekt als groot talent. Hij doorliep de jeugdopleiding van Crystal Palace en na bij The Eagles te zijn doorgebroken, verkaste hij in 2019 voor een transfersom van liefst 55 miljoen euro naar Manchester United. Bij de nummer twee van Engeland is Wan-Bissaka de vaste rechtsback.

Des te verrassender is het op het eerste oog dat hij nog geen interland gespeeld heeft. Wan-Bissaka werd vorig seizoen wel al eens bij de selectie gehaald door bondscoach Gareth Southgate, maar daar bleef het bij. De vleugelverdediger overweegt nu om voor Congo te kiezen, zo meldt The Athletic. Wordt hij voor de komende interlandperiode opnieuw niet opgeroepen door Southgate, dan is dat waarschijnlijk het laatste zetje in de richting van een interlandcarrière in Afrika. De vader van Wan-Bissaka kwam eind jaren negentig met zijn gezin naar Londen om een veiliger bestaan op te bouwen. Als talent speelde de United-verdediger in 2015 al een jeugdinterland voor Congo.

Het gebrek aan perspectief voor Wan-Bissaka bij de nationale ploeg van Engeland toont aan hoe groot het luxeprobleem voor Southgate is. De bondscoach heeft erg veel opties voor de positie van rechterverdediger. Waarschijnlijk kan geen enkele andere bondscoach tussen zoveel goede rechtsbacks kiezen.

Speler Club
Trent Alexander Arnold (22) Liverpool
Kyle Walker (30) Manchester City
Aaron Wan-Bissaka (23) Manchester United
Reece James (21) Chelsea
Kieran Trippier (30) Atlético Madrid
Max Aarons (21) Norwich City
Tariq Lamptey (20) Brighton & Hove Albion
James Justin (23) Leicester City

De acht meest waardevolle rechtsbacks met de Engelse nationaliteit (via Transfermarkt).

Bij de Engelsen was Trent Alexander-Arnold de laatste jaren indien fit vaak de eerste keus. Kieran Trippier en Kyle Walker werden ook vaak geselecteerd, terwijl Reece James zich ook nadrukkelijk aandient na zijn stormachtige ontwikkeling bij Chelsea.

Het Engelse nationale team treft eind maart achtereenvolgens San Marino, Albanië en Polen in de WK-kwalificatiereeks. De duels worden ook deels gebruikt als voorbereiding op het EK van komende zomer. In de groepsfase zijn dan Kroatië, Schotland en Tsjechië de tegenstanders.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.