Skiongeluk Neuer dwingt Bayern tot 'moeilijkste' beslissing

Reacties

Het zeer ongelukkige moment van Manuel Neuer op de skipiste heeft Bayern München voor een dilemma gesteld. De Beierse club moet cruciale knopen doorhakken.

Skiongeluk Neuer dwingt Bayern tot 'moeilijkste' beslissing
© Pro Shots

Neuer moet maanden toekijken na een skiongeluk, waarvan meer details naar buiten zijn gekomen. De onbetwiste eerste doelman van Bayern München werd per helikopter vanaf de piste naar een ziekenhuis gebracht, waar een gebroken been werd geconstateerd. Zijn seizoen is voorbij.

Bij Stefan Effenberg roept het ongeluk vraagtekens op. 'In mijn tijd bij Bayern had ik in mijn contract staan dat activiteiten als skiën niet mochten', zegt de oud-international bij Sport1.

Het wegvallen van Neuer voor Bayern is in zijn ogen een groot probleem. 'Alle doelen zijn in gevaar gekomen', is Effenberg duidelijk. Bestuursvoorzitter Oliver Kahn en technisch directeur Hasan Salihamidzic wacht nu een grote uitdaging. 'Ze moeten nu een beslissing nemen of ze Alexander Nübel (verhuurd aan Monaco, red.) terughalen, ze zich direct versterken met een duidelijke nummer één of tot de zomer kiezen voor Sven Ulreich en wachten op Neuer.'

Dat laatste is gezien de leeftijd van Neuer (36) en de onzekerheid over zijn herstel geen uitgemaakt zaak. 'Je hebt geen uitsluitsel of Neuer überhaupt nog terugkomt. Het is de moeilijkste beslissing die Bayern zal moeten nemen', aldus Effenberg.

Inmiddels circuleert de naam Dominik Livakovic (27) als mogelijke oplossing voor het keepersprobleem van Bayern. De komst van de Kroatische WK-held zou betekenen dat Neuer geen toekomst als eerste doelman meer heeft in München.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer M. Neuer
Meer over M. Neuer
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.