Situatie Argentijns zorgenkindje zorgt voor speculaties over tactiek tegen Oranje

Reacties

Argentinië pakt de draad na een rustdag voor de spelers weer op. De blik is gericht op het duel met Nederland van vrijdag. Bondscoach Lionel Scaloni heeft een knoop door te hakken.

Situatie Argentijns zorgenkindje zorgt voor speculaties over tactiek tegen Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
ns
2 - 2
Argentinië
Argentinië

Het succes tegen Australië was niet zonder gevolgen voor Alejandro Gómez. De opgelopen enkelblessure maakt de aanvaller van Sevilla een vraagteken voor de kwartfinale van vrijdag. Waarschijnlijk is hij onvoldoende hersteld om aan de aftrap te komen.

Het lijkt logisch dat Ángel Di María de openstaande vacature dan gaat vervullen. De aanvaller van Juventus is op zijn beurt hersteld van de fysieke problemen, die hem tegen Australië in de rol van toeschouwer dwongen. Zondag gebruikte hij de rustdag om te werken aan zijn rentree.

In Argentinië wordt ook een andere oplossing geopperd. Scaloni zou namelijk kunnen kiezen om de blessure van Gómez te gebruiken om tactisch tot een andere keuze voor zijn basisformatie te komen. De bondscoach kan opteren voor Lisandro Martínez als basiskracht, waarmee Argentinië tegen Nederland begint als het zaterdag eindigde: met drie centrale verdedigers. Tegen Australië was van die opzet sprake toen Martínez kort na rust in het veld kwam voor de aangeslagen Gómez. 

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Meer Argentinië
Meer over Argentinië
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.