Oranje treft Argentinië: Messi helpt zijn ploeg aan zwaarbevochten zege

Argentinië wordt in de kwartfinale van het WK de tegenstander van het Nederlands elftal. Aan de hand van een uitblinkende Lionel Messi won Argentinië zaterdag met 2-1 van Australië in de achtste finale. Vrijdagavond wacht de krachtmeting met Oranje, een herhaling van de halve finale van het WK 2014.

Argentinië
Argentinië
2 - 1
Australië
Australië

Argentinië speelde geen grootse eerste helft, maar leidde dankzij een treffer van Lionel Messi toch met 1-0 bij de rust. Na een kleine 35 minuten ontving Messi de bal in het strafschopgebied van Nicolás Otamendi. Tussen drie Australiërs vond hij de ruimte voor een laag schot in de linkerhoek, waar keeper Mathew Ryan het antwoord schuldig op moest blijven.

Messi luisterde daarmee zijn 1000ste officiële wedstrijd als prof op met een doelpunt: zijn 789ste in zijn carrière. Messi scoorde voor de negende keer op een WK, waarmee hij Diego Maradona en Guillermo Stábile (allebei acht WK-goals) passeerde. Alleen Gabriel Batistuta (tien goals) scoorde nog vaker voor Argentinië op een WK.

Australië kon geen vuist maken in aanvallend opzicht en leek na een blunder van keeper Mathew Ryan in de tweede helft ten dode opgeschreven. De keeper liet de bal te ver van zijn voet springen na een pass van Kye Rowles, waardoor Julián Álvarez met een schot uit de draai voor de 2-0 kon zorgen.

Messi bracht het publiek in vervoering door meerdere bewakers te passeren met een imposante sprint, maar kwam niet tot de 3-0. Daardoor bleef Australië geloven in een comeback en met een door Enzo Fernández van richting veranderd afstandsschot zorgde Craig Goodwin verrassenderwijs voor de 2-1.

Australië kreeg via Aziz Behich een enorme kans op de gelijkmaker, maar invaller Lisandro Martínez blokkeerde op het laatste moment een schot van de ex-PSV'er. Aan de overzijde liet Lautaro Martínez tot driemaal toe na om de wedstrijd te beslissen: de aanvaller schoot eerst onzorgvuldig over na voorbereidend werk van Messi en stuitte in de blessuretijd tweemaal op Ryan. De frivole Messi schoot na een fraaie individuele actie voorlangs. Diep in de blessuretijd ontstond een grote mogelijkheid voor Garang Kuol op de 2-2, maar doelman Emiliano Martínez groeide uit tot de gevierde man.

Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO. Nu 50% korting op VI PRO. De eerste 3 maanden voor slechts €4,99

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.