Sinkgraven en Bosz blijft een bekerechec bespaard

Reacties

Bayer Leverkusen heeft zich geplaatst voor de halve finale van de strijd om de DFB Pokal. Union Berlin moest op de valreep het hoofd buigen.

Sinkgraven en Bosz blijft een bekerechec bespaard
© Pro Shots
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen
3 - 1
Union Berlin
Union Berlin

Dankzij de overtuigende optredens tegen FC Porto en RB Leipzig werkte Bayer Leverkusen met vertrouwen toe naar de kwartfinale van de strijd om de DFB Pokal. Trainer Bosz zag ook bij zijn spelers geen onderschatting van Union Berlin, toch geen hoogvlieger in de Bundesliga. Hij wijzigde wel zijn basisploeg op twee plaatsen, zodat ook Daley Sinkgraven weer aan de aftrap kwam bij Die Werkself.

De Nederlander beleefde echter geen gelukkige rentree als basiskracht. Kort voor rust zag hij een pass mislukken en verloor hij ook het daaropvolgende duel daarop met Marius Bülter. Voor Leverkusen liep het slecht af, want uit de voorzet van Bülter kopte Marcus Ingvarsten in de 39ste minuut de 0-1 binnen.

Met twee verse krachten – Moussa Diaby en Mitchell Weiser – probeerde Leverkusen de dreigende uitschakeling te voorkomen. Pas halverwege de tweede helft had Die Werkself de gelijkmaker te pakken. Een minuut na de tweede gele kaart voor Unions Christopher Lenz tekende derde invaller Karim Bellarabi voor de 1-1. Kort voor tijd zorgde Charles Aránguiz voor de bevrijdende 2-1 voor Leverkusen, waarna Diaby aan alle onzekerheid een einde maakte.

Op 8 maart wordt geloot voor de halve finales, die worden gespeeld op 21 en 22 april. Bayern München en Saarbrücken schaarden zich dinsdag al bij de laatste vier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.