Leipzigs meesteraangever Nkunku maakt einde aan zegereeks Bosz

Na zes overwinningen op rij (waarvan vier in de competitie) is Bayer Leverkusen er zondag niet in geslaagd om drie punten te pakken bij RB Leipzig. Christopher Nkunku zat de ploeg van Peter Bosz met zijn fijne trap dwars.

RB Leipzig
RB Leipzig
1 - 1
Bayer Leverkusen

Leverkusen bereikte donderdag de achtste finales van de Europa League, door in Portugal met 1-3 te winnen van FC Porto. Daley Sinkgraven deed in dit duel van begin tot eind mee; tegen Leipzig kreeg zijn concurrent Wendell weer eens de kans om zich te laten zien. De Braziliaan was lang zeker van een basisplaats bij Leverkusen, maar moet na de winterstop vaak Sinkgraven voor zich dulden.

Leverkusen begon goed aan het duel in Leipzig en kwam na een klein halfuur verdiend op voorsprong, via Leon Bailey. De aanvaller schoot op aangeven van Kai Havertz raak. Lang kon Leverkusen niet van deze voorsprong genieten, want drie minuten later kwam Leipzig alweer op gelijke hoogte. Patrick Schik kopte binnen uit een vrije trap Nkunku, die in zijn debuutseizoen in Duitsland uitblinkt met zijn voorbereidende werk.

Nkunku was vorige week in de 0-5 zege op Schalke 04 goed voor liefst vier assists en nu was het dus opnieuw bingo. De 22-jarige aanvaller, die afgelopen zomer werd overgenomen van Paris Saint-Germain, heeft na zondag al twaalf assists in de Bundesliga op zijn naam staan. In Duitsland waren alleen Thomas Müller van Bayern München (16) en Jadon Sancho van Borussia Dortmund (14) goed voor meer assists in dit voetbaljaar.

In de tweede helft slaagden Leipzig en Leverkusen er niet in om de score verder in beweging te brengen, waardoor beide teams genoegen moesten nemen met een punt. Aan de top van de ranglijst heeft Leipzig door het mislopen van de zege nu een achterstand van drie punten op koploper Bayern München. Leverkusen staat vijfde en heeft nummer vier Borussia Mönchengladbach de kans gegeven om zijn voorsprong uit te breiden. Met nog een duel tegoed heeft Gladbach nu twee punten meer dan de mannen van Bosz.