Sinisterra dendert in kolkende Kuip door richting record

Reacties

Luis Sinisterra is door zijn doelpunt tegen Olympique Marseille dichter bij een nieuw record. De aanvaller uit Colombia maakte donderdag zijn elfde treffer voor Feyenoord gedurende dit lange Europese seizoen voor de Rotterdammers.

Sinisterra dendert in kolkende Kuip door richting record
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 2
Olympique Marseille
Olympique Marseille

Sinisterra was in de eerste helft verantwoordelijk voor de 2-0 van Feyenoord, twee minuten nadat Cyriel Dessers de score had geopend in De Kuip. De Colombiaan was bij de openingstreffer de aangever. Met zijn elfde doelpunt in dit Europese seizoen evenaart Sinisterra de prestatie van Ajacied Sébastien Haller.

De Ivoriaans international was dit seizoen voor Ajax elf keer trefzeker in de Champions League. Ook Ruud Geels wist in één Europees seizoen voor Ajax elf keer het net te vinden. Dat was in het seizoen 1975/76. Het record van de speler met meeste Europese goals in één seizoen voor een Nederlandse club staat op naam van Jan Jeuring. Hij vond in het seizoen 1972/73 twaalf keer het net voor FC Twente, dat de halve finales van de UEFA Cup bereikte.

Sinisterra begon het Europese seizoen met vijf doelpunten in de voorrondes van de Conference League en vond twee keer het net in de groepsfase. In de achtste finales tegen Partizan Belgrado (één goal) en in de kwartfinales tegen Slavia Praag (twee) was de Colombiaan ook van grote waarde voor de formatie van trainer Arne Slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.