Simons vergeleken met Seedorf: 'Bij zijn club waanzinnig, maar...'

Reacties

Het Nederlands elftal ligt halverwege het thuisduel met Ierland op EK-koers (1-0). Dat is goed nieuws, maar voetballend valt er meer dan genoeg aan te merken op het spel van Oranje. 

Simons vergeleken met Seedorf: 'Bij zijn club waanzinnig, maar...'
Nederland
Nederland
1 - 0
Ierland
Ierland

Wout Weghorst opende binnen het kwartier de score. Dat deed de spits op aangeven van Stefan de Vrij, die met een goede actie aan de basis van het doelpunt stond. Pierre van Hooijdonk vond de verdediger van Internazionale samen met Daley Blind de beste speler. 'Een geweldige actie. Maar ik had niet het gevoel dat toen Weghorst wegdraaide, dat hij alleen op de keeper zou afgaan', blikte de analist terug op NPO1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Simons
Wie minder goed uit de verf kwam, is Xavi Simons. De twintigjarige aanvaller verkeert bij RB Leipzig in bloedvorm, maar weet in het shirt van Oranje zijn stempel nog niet te drukken. Volgens Rafael van der Vaart wil Simons zich te graag bewijzen. 'Vroeger hebben we dat ook met Seedorf gezien. Bij zijn club waanzinnig, maar in het Nederlands elftal viel het altijd een beetje tegen.'

Dat geldt volgens Van der Vaart ook voor Simons. 'Het is eigenlijk een beetje te overdreven. Je weet wat ik van hem vind, een geweldige speler, maar in het Nederlands elftal heb ik het nog niet van hem gezien. Ik denk dat hij zichzelf zo'n druk oplegt, dat het daardoor nog niet lukt.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.