Simons valt meteen in de prijzen na start bij Leipzig

Reacties

Xavi Simons heeft zijn eerste persoonlijke prijs als speler van RB Leipzig te pakken. In dienst van PSV werd hij door VI al een keer uitgeroepen tot Speler van de Maand, in de Bundesliga heeft hij het mooiste doelpunt in september gemaakt.

Simons valt meteen in de prijzen na start bij Leipzig
© Pro Shots

Dit maakte de Bundesliga donderdagmiddag bekend. Simons maakte in totaal drie doelpunten in de Duitse competitie, de openingstreffer tegen Union Berlin werd verkozen tot het mooiste doelpunt van afgelopen maand (zie video onderaan).

Leipzig had het moeilijk op bezoek in Berlijn, maar Simons brak de wedstrijd open met een prachtig, beheerst schot van buiten het strafschopgebied. De week ervoor had Simons ook al gescoord en ook in de wedstrijd erna was het raak voor de ex-speler van PSV, die op huurbasis uitkomt voor Leipzig. Naast de drie goals leverde Simons ook nog vier assists.

Mogelijk houdt het niet op voor Simons, want de Nederlander is ook genomineerd voor de prijs van Talent van de Maand. Met Victor Boniface en Maximilian Beier is de concurrentie stevig.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.