Simeone volhardt: 'Oblak is de beste keeper van de wereld'

Reacties

Jan Oblak (26) heeft andermaal bewezen de beste doelman ter wereld te zijn. Dat is althans de stellige overtuiging van Atlético-trainer Diego Simeone.

Simeone volhardt: 'Oblak is de beste keeper van de wereld'
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
2 - 1
Levante
Levante

In de slotfase van het thuisduel met Levante kwam Atlético zaterdag onder druk te staan. Er waren twee knappe reddingen van de Sloveen nodig om de 2-1 voorsprong te behouden. Het waren tevens de zestiende en zeventiende poging op het doel van Atlético in de laatste duels. Met de twee late reddingen tegen Levante meegerekend stopte Oblak liefst veertien van die zeventien pogingen die op zijn doel afkwamen. Vooral bij de laatste redding ontplofte de social media en regende het loftuitingen (zie de redding hieronder)

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bovenstaande statistiek is er een die past in het wedstrijdbeeld. Simeone is er immers van overtuigd dat Atlético, dat samen met Real in La Liga de minste tegentreffers heeft (12), de zege aan Oblak te danken heeft. 'Voor ons is het simpel, hij is de beste ter wereld. Hij is een van onze leiders. Hij stond op op het allerbelangrijkste moment. Die laatste redding; dat is een redding van iemand die punten voor je pakt. Hij zorgde voor die zege, al hadden we het zelf eerder moeten beslissen. Het verhaal is nu dat Oblak ons gered heeft, maar dat hadden we dus zelf eerder kunnen doen.'

Of Oblak ook de individuele waardering krijgt die hoort bij de status van beste keeper ter wereld? Simeone laat doorschemeren dat hij vindt van niet. 'Maar ik ga er niet over, wie al die prijzen moet winnen en wie niet. Ik vind het oneerlijk om over andere keepers te praten, maar nogmaals: voor ons is het duidelijk dat hij de beste keeper van de wereld is.'

Wat dat betreft is het geruststellend voor Simeone dat Oblak nog geen jaar terug bijtekende tot medio 2023, naar verluidt ook zodat de club de gelimiteerde afkoopsom in zijn contract (toen honderd miljoen euro) kon ophogen. Oblak, inmiddels een van de grootverdieners bij de Madrilenen, kan doordat hij al vanaf de zomer van 2014 bij de club zit verder bouwen aan zijn fraaie statistieken. In La Liga staat hij al op 97 clean sheets, waarmee hij niet alleen recordhouder van Atlético is maar dus ook de grens van honderd nadert. Bovendien is hij dus volop in de race om met Atlético weer uit de bus te komen als ploeg met de minste tegentreffers, zoals de laatste vier seizoenen (!) steevast het geval was.

Atlético kan een Oblak in goede vorm de komende tijd ook goed gebruiken. Voor Simeone is immers te hopen dat hij ook dan weer opstaat als de druk het hoogst is. Donderdag kan een eerste stap gezet worden richting het winnen van de Spaanse Super Cup als Barcelona in de halve finale tegenstander is. Op 1 februari is Real in La Liga de tegenstander en in de Champions League is Liverpool in de knock out-fase de opponent. Bovendien is het gat met de Spaanse koplopers Real en Barcelona nog maar vijf punten. Zware tegenstanders op komst of niet, voor Simeone hoeft Oblak zich dus niet meer te bewijzen.

LaLiga

Stand LaLiga 2019/2020

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
9
3
70-25
+45
87
2
Barcelona
38
25
7
6
86-38
+48
82
3
Atlético Madrid
38
18
16
4
51-27
+24
70
4
Sevilla
38
19
13
6
54-34
+20
70
5
Villarreal
38
18
6
14
63-49
+14
60
6
Real Sociedad
38
16
8
14
56-48
+8
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Meer J. Oblak
Meer over J. Oblak
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.