Simeone is definitief af van zijn Barça-vloek: 'Messi is er niet meer bij'

Diego Simeone is een zeer gelukkige trainer na de overwinning op Barcelona van zaterdagavond. De 51-jarige oefenmeester van Atlético Madrid zag de wedstrijd precies lopen hoe hij het voor ogen had.

Atlético Madrid
2 - 0
Barcelona
Barcelona

Barcelona had buitengewoon veel balbezit, maar had veel moeite om daar grote kansen uit te creëren. Atlético was een stuk effectiever en stond bij rust al met 2-0 voor door doelpunten van Thomas Lemar en Luis Suárez. Die voorsprong trok de regerend kampioen in de tweede helft zonder problemen over de streep.

'We hebben een zeer goede wedstrijd gespeeld', oordeelde Simeone op zijn persconferentie. 'Zij wilden ons pijn doen, maar we hielden het goed dicht. We hebben de wedstrijd gecontroleerd zoals we wilden, dit is een geweldige overwinning. Barcelona is nog steeds Barcelona', aldus de trainer.

Voor Simeone was het pas zijn tweede zege in twintig competitieduels met Barça. De eerste zeventien keer wist hij in La Liga niet te winnen van de Catalanen, in november 2020 lukte dat voor het eerst en zaterdag was het dus opnieuw raak. 'In die andere wedstrijden was het spelbeeld niet veel anders, maar het verschil is dat Messi er nu niet bij is', legt hij uit. 'Dit was voor ons de eerste confrontatie met Barcelona zonder Messi.'