Simeone geniet van Diego Costa-show: 'Hij heeft de fear factor'

Reacties

Diego Costa maakte zaterdagmiddag zijn competitie-rentree bij Atlético Madrid en deed dat op karakteristieke wijze. Hij vocht, scoorde en pakte een rode kaart. Coach Diego Simeone is maar wat blij dat de spits weer terug is.

Simeone geniet van Diego Costa-show: 'Hij heeft de fear factor'

Costa kwam in de zomer over van Chelsea, maar mocht vanwege de transferban van Atlético pas vanaf 1 januari in actie komen. De langverwachte rentree vond zaterdag tegen Getafe plaats. Na 68 minuten zat zijn optreden er alweer op. Costa tikte op aangeven van Sime Vrsaljko de 2-0 binnen en vierde dat door de Atlético-fans in de armen te springen. Scheidsrechter José Luis Munuera Montero volgde de regels en gaf hem daarvoor zijn tweede gele kaart.

'De regels zijn nu eenmaal de regels', was Simeone achteraf realistisch tegenover AS. 'De scheidsrechter heeft niet de ruimte om de emotionele kant te laten meewegen. Ik wil me liever concentreren op de positieve dingen die Diego gedaan heeft. Hij stond er weer en maakte een belangrijke goal. Diego geeft ons snelheid, een extra aanvallende optie en de fear factor. Hij beangstigt mensen.'

Met tien man trok Atlético de 2-0 zege uiteindelijk relatief eenvoudig over de streep, waardoor het gat met koploper Barcelona slinkt naar zes punten, al hebben de Catalanen nog wel een duel te gaan. 'We moeten verder gaan op deze lijn, met meer aanvallende stootkracht. Diego maakt onze aanval sterker en Vitolo geeft ons countermogelijkheden', verwees Simeone naar zijn nieuwe 'aanwinsten'. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.