Vechtersbaas Costa bij La Liga-rentree van de hemel naar de hel

Reacties

Atlético Madrid heeft tijdens de competitierentree van Diego Costa tegen Getafe de volle buit gegrepen: 2-0. De spits was aanwezig, scoorde en ging uiteindelijk met een rode kaart richting de kleedkamer.

Vechtersbaas Costa bij La Liga-rentree van de hemel naar de hel

De derby tussen Atlético Madrid en Getafe stond in het teken van de eerste thuiswedstrijd van Costa sinds zijn rentree. In het bekerduel met Lleida Esportiu (0-4 winst) kwam de spits al als invaller binnen de lijnen. Direct na zijn invalbeurt liet hij zich al gelden met een doelpunt. Bij deze treffer leek hij wat last te hebben van zijn knie, maar dit had dus geen verdere gevolgen voor zijn eerste wedstrijd in het Estadio Wanda Metropolitano.

Tegen Getafe liet de spits zich al snel voetballend gelden. De Spaans international vormde een tandem met sterspeler Antoine Griezmann. Vitolo, die ook vanaf het nieuwe jaar inzetbaar is voor Los Colchoneros, begon nog op de bank. Al vroeg loste Costa een gevaarlijke afstandspegel op doel en even later legde hij de bal knap klaar voor Griezmann, maar die had het vizier nog niet op scherp staan.

Atlético Madrid begon sterk aan de wedstrijd en dit leidde na achttien minuten ook tot het eerste doelpunt. Na een uitermate listig steekballetje van Griezmann rondde Ángel Correa fraai af met de buitenkant van zijn voet: 1-0.

Ángel Correa schiet de openingstreffer binnen tegen Getafe.
Ángel Correa schiet de openingstreffer binnen tegen Getafe.

Costa liet zich gedurende de eerste helft voornamelijk gelden door het vuurtje in Madrid behoorlijk op te stoken. Zo liet hij zijn ongenoegen merken over een aantal beslissingen van scheidsrechter José Luis Munuera Montero. Trainer Diego Simeone gooide er aan de zijkant nog een aantal keer een schepje bovenop. Uiteindelijk vielen er zeven gele kaarten voor de rust en was doelman Jan Oblak zo verstandig om de opgefokte Costa direct mee de catacomben in te begeleiden.

Na de pauze leek de rust even teruggekeerd. Niemand minder dan Costa gooide uiteindelijk nog wat olie op het vuur. De voormalige aanvaller van Chelsea zwaaide een arm in het gezicht van verdediger Djené, maar hij kreeg hiervoor slechts geel. Costa had geluk dat hij na een uur nog op het veld stond.

Dat hij er nog was, heeft Getafe geweten. Tien minuten later schoot Costa namelijk een voorzet van Sime Vrsaljko tegendraads binnen: 2-0. Costa ging compleet uit zijn dak en vierde het doelpunt uitbundig met de supporters achter het doel. Volgens de scheidsrechter deed hij dit iets te enthousiast, waarna hij ook zijn tweede gele prent kreeg en kon vertrekken.

Atlético Madrid kwam met tien man uiteindelijk niet meer in de problemen. Het competitiedebuut van Vitolo voor zijn nieuwe werkgever liet nog even op zich wachten. De Spanjaard bleef negentig minuten op de bank. Door de overwinning komt Atlético Madrid op zes punten van koploper Barcelona. De Catalanen komen zondag in actie tegen Levante en kunnen dan het gat weer vergroten tot negen punten. Dinsdag wacht de formatie van Simeone de bekerreturn tegen Lleida Esportiu. Zaterdag wacht een competitiewedstrijd tegen Eibar.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.