Simeone boos na 'VAR-ravage': 'Deze scheids vond alles een penalty'

Reacties

Diego Simeone was overduidelijk niet blij met de arbitrage na het gelijkspel van Atlético Madrid tegen Levante (2-2), maar de heetgebakerde Argentijnse coach hield zich wijselijk in nadat hij zijn ploeg punten zag verspelen door een dubieuze penalty wegens een door de VAR bestrafte handsbal van Renan Lodi.

Simeone boos na 'VAR-ravage': 'Deze scheids vond alles een penalty'
© Pro Shots
Levante
Levante
2 - 2
Atlético Madrid
Atlético Madrid

In de eerste helft incasseerde Atlético ook al een penalty door een onhandige overtreding van Luis Suárez. Enes Bardhi benutte het buitenkansje en deed de kampioen van Spanje nogmaals pijn toen hij in de slotfase ook zijn tweede strafschop benutte. Simeone was vlak daarvoor al naar de tribune verwezen met zijn tweede gele kaart van de avond wegens commentaar op de arbitrale leiding.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Na afloop kwam de stoom nog uit de oren bij El Cholo, maar hij probeerde zich niet uit de tent te laten lokken. 'Deze scheidsrechter vond alles een penalty, maar jullie zijn hier om commentaar te geven en naar de regels te kijken', sprak de coach het journaille toe. 'Maar wat ik er ook van vind, het gaat niets veranderen. Dus breek me de bek niet open', sprak de Argentijn gefrustreerd.

'We moeten ons verbeteren als team en geen exuses zoeken in de beslissingen van de arbitrage, de penalty's die zijn gegeven, de 200 overtredingen op João Felix of alle gele kaarten die we hebben gekregen', vervolgde Simeone zijn relaas. 'Zij hadden ook kunnen scoren bij andere momenten, gelukkig zien jullie alles op tv... De realiteit is dat we onszelf snel zullen moeten verbeteren.'

VAR
Atlético won sinds de 2-0 overwinning op Barcelona immers geen wedstrijd meer tegen Liverpool (2-3, Champions League), Real Sociedad (2-2) en nu dus Levante (2-2). Donderdag had de arbitrage daar wel een heel grote rol in, vond Marca. 'De VAR richt een ravage aan', staat vrijdag op de voorpagina. Volgens de krant had de bal nooit op de stip mogen gaan, omdat Renan Lodi geen opzettelijk hands maakte.

Volgens Marca begreep Atlético dan ook helemaal niets van de arbitrale beslissingen. 'Het was allemaal heel vreemd', klonk het na afloop in de kleedkamer. Middenvelder Héctor Herrera uitte na afloop ook zijn twijfels over de arbitrage. 'Zij kregen ondanks alle schoppen die ze ons gaven maar één gele kaart en wij kregen een kaart voor elk wissewasje. En de twee penalty's waren ronduit dubieus', aldus de Mexicaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.