Onhandige actie Suárez breekt Atlético Madrid lelijk op

Atlético Madrid is er donderdag niet in geslaagd om drie punten op te halen bij Levante. De kampioen kreeg in Valencia twee strafschoppen tegen en die werden allebei benut. Een van de penalty's kreeg Levante na een onhandige verdedigende actie van Luis Suárez.

Levante
Levante
2 - 2
Atlético Madrid

Suárez was de laatste tijd juist weer belangrijk voor Atlético en bij de laatste zes competitiegoals die voor donderdag werden gemaakt direct betrokken (vijf keer als afmaker, een keer als aangever). Tegen Levante stond de Uruguayaan samen met João Félix en Antoine Griezmann voorin en laatstgenoemde opende met een kopbal in de twaalfde minuut de score. Voor Griezmann was het zijn eerste competitiegoal voor Atlético sinds zijn terugkeer; hij scoorde wel al drie keer in de Champions League.

Atlético slaagde er niet in om de voorsprong mee de rust in te nemen en dat kwam door Suárez. Na een hoekschop van Levante probeerde de spits uit te verdedigen, maar hij kegelde daarbij een tegenstander omver. De thuisploeg kreeg een strafschop en Enis Bardhi schoot raak: 1-1.

Atlético moest opnieuw beginnen, maar slaagde er niet in om veel kansen te creëren. Diego Simeone bracht met Ángel Correa en Matheus Cunha vers bloed voor de voorhoede binnen de lijnen en laatstgenoemde maakte een kwartier voor tijd, na een goede actie van Rodrigo De Paul, de 1-2. Het was niet voldoende voor de drie punten, want vlak voor tijd maakte Renan Lodi hands. Door ingrijpen van de VAR werd er weer een penalty gegeven en Bardhi liet Jan Oblak opnieuw kansloos.

Door het puntenverlies staat Atlético nu twee punten achter op Real Madrid, Sevilla en Real Betis. Laatstgenoemde ploeg komt zondag op bezoek in Estadio Wanda Metropolitano. Simeone mag dan niet op de bank zitten: hij werd donderdag wegens commentaar op de leiding naar de tribune gestuurd en wacht een schorsing.