Sijtje de koe gaat voor Ajax, Terry pareert kritiek

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Sijtje de koe gaat voor Ajax, Terry pareert kritiek

• Op de UEFA-site komen tal van prominenten aan het woord over de uitkomst van de Europa League-finale. Wordt het Ajax of Manchester United? Onder anderen Edgar Davids, Aad de Mos, Lothar Matthäus én Sijtje de koe doen hun zegje. De mening van de eerste drie nemen we ter kennisgeving aan. Wat pas echt telt, is dat Sijtje een overwinning van Ajax voorspelt. De koe liep namelijk naar een bak voer met daarop de Nederlandse vlag en negeerde de bak met daaromheen de Engelse vlag gedrapeerd. Helemaal gerust kunnen we nog niet zijn, want Sijtje voorzag ook dat Donald Trump de Amerikaanse verkiezingen zou verliezen. Fake news, zo weten we nu.

Alex Bruce moet na dit seizoen weg bij Hull City. De verdediger uit Noord-Ierland was een van de 359.000 volgers van het Twitter-acount van The Tigers die dit via een tweet van de Premier League-degradant ter ore kwam.

'Ik wilde per se 26 minuten spelen omdat dit rugnummer heel veel voor mij betekent. Het maakt me niet uit wat iedereen daarvan vindt.'
• Chelsea-icoon John Terry ligt niet wakker van alle kritiek op zijn publiekswissel in de 26ste minuut tijdens zijn laatste competitiewedstrijd in dienst van The Blues tegen Sunderland. BBC-analytici ergerden zich aan het hoge 'Hollywood-gehalte' van de wissel. Bookmakers keerden duizenden ponden uit aan gokkers die het vroege eerbetoon hadden voorzien.

• Ook de spelers die bezig zijn aan een trainingsstage van Oranje tellen af tot de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United.

• Heeft de Chileense bond voorkennis over een transfer die Alexis Sánchez gaat maken?

Karl-Heinz Rummenigge is de kwartfinale van Bayern München in de Champions League tegen Real Madrid nog niet vergeten. De voorzitter van de Beierse club is boos over de beslissingen die scheidsrechter Viktor Kassai nam in het duel tussen Bayern en Real (4-2 winst voor Real) en blijft daardoor thuis als de Madrilenen het in de finale opnemen tegen Juventus. 'Zoiets vergeet ik niet snel', vertelt Rummenigge tegen de Süddeutsche Zeitung. 'Kassai heeft zeker vijf belangrijke beslissingen tegen ons genomen.'

• Hooghouden met een voetbal is voor de meeste spelers niet zo moeilijk. Kasper Dolberg kan het zelfs met een tennisbal.

• Op het WK Onder-20 neemt Zuid-Koreaan Seung-ho Paik Diego Maradona op de hak. De Argentijn koppelde zijn landgenoten bij de loting aan Zuid-Korea en was daar zichtbaar blij mee. Paik nam dinsdag wraak door na de 2-0 van Zuid-Korea op een aparte wijze te juichen.

Ronald Koeman gaat deze zomer 'gewoon' op vakantie, maar neemt wel voorzorgsmaatregelen. 'Ik heb mijn mobiele telefoon constant bij me, zodat ik altijd beschikbaar ben als er iets is', zegt hij tegen Everton TV. 'Als we goed zaken kunnen doen, zal het team komend seizoen erg sterk zijn. Een belangrijk doel is om spelers binnen te brengen die productief zijn. Dat kunnen we verbeteren ten opzichte van vorig seizoen.'

• Tikkie terug, Jaap! Verdediger Fikayo Tomori van Engeland Onder-20 gaat in de fout.

'Soms zaten we op de wedstrijdbespreking te wachten, maar kwam die helemaal niet. Dan zei hij in de kleedkamer alleen: "Get the fuck out of here and win". Hij wist ons tot op het bot te motiveren.'
Cristian Chivu haalt herinneringen op over José Mourinho. De huidige manager van Manchester United pakte in 2010 de Champions League met Internazionale. Chivu speelde toen bij de Milanezen en is woensdag aanwezig bij de Europa League-finale tussen Ajax en United. 'Gelukkig ben ik erbij. Als technisch waarnemer van de UEFA.' (De Telegraaf)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.