Siem de Jong voor twee duels geschorst na charge op Arias

Reacties

Siem de Jong mist de komende twee wedstrijden van Ajax, tegen VVV-Venlo en AZ. De routinier kreeg zondag tegen PSV direct rood en is voor drie duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

Siem de Jong voor twee duels geschorst na charge op Arias

De Jong kwam in de kampioenswedstrijd van PSV (3-0) namens de Amsterdammers halverwege binnen de lijnen, maar moest kort voor tijd inrukken. Na een forse tackle op de enkel van Santiago Arias, toonde scheidsrechter Danny Makkelie hem direct de rode kaart.

De aanklager betaald voetbal deed een voorstel van twee duels schorsing en één duel voorwaardelijk wegens 'ernstig gemeen spel', dat is door club en speler direct geaccepteerd. De Jong kijkt dus toe tegen VVV (donderdag) en AZ (zondag). Linksback Nicolás Tagliafico kreeg twee keer geel tegen PSV, hij is alleen tegen de Limburgers geschorst. Beide duels zijn in Amsterdam.

Ajax verloor zondag in een beschamende vertoning op bezoek bij PSV, waardoor de Eindhovenaren de 24ste landstitel in de geschiedenis konden vieren. De ellende van Ajax werd getypeerd door de twee rode kaarten, bij terugkomst in Amsterdam werd ook nog eens de spelersbus opgewacht door boze supporters. Daarbij kreeg Hakim Ziyech zelfs een duw van een supporter.

'Incident Ziyech triest slotstuk van inktzwart seizoen Ajax'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.