Shakhtar waarschuwt Feyenoord met defensief ijzersterke prestatie

Feyenoord kwam afgelopen donderdag pas in de 88ste minuut tot scoren tegen Shakhtar Donetsk, komende donderdag zal dat in De Kuip mogelijk nog wat lastiger worden. De Europese tegenstander van Feyenoord kon ten opzichte van de 1-1 in Warschau een beroep doen op teruggekeerde sterkhouders in de achterste linie.

Hirnyk
Hirnyk
0 - 3
Sjachtar Donetsk

Voor de heenwedstrijd tussen Shakhtar en Feyenoord klaagde coach Igor Jovicevic dat hij over slechts twee defensieve krachten kon beschikken en dat voor de rest van zijn defensie gekeken moest worden naar de invulling. In de competitiewedstrijd tegen Kryvbas keerden Valeriy Bondar, Bogdan Mykhaylychenko en Yukhym Konoplya terug in de defensie.

Die defensie stond tegen Kryvbas weer als een huis, slechts één poging op doel werd tegengestaan. Aanvallend had de uitclub het wat lastiger, maar toen in de 58ste minuut de 0-1 viel via Neven Durasek ging het in de slotfase alsnog hard. Via Kevin Kelsy en Marian Shved werd alsnog een ruime overwinning geboekt.

Door de zege profiteert Shakhtar optimaal van de nederlaag van titelconcurrent SK Dnipro-1.