Shakhtar Donetsk legt via CAS bonnetje van miljoenen bij FIFA

Reacties

Het International Sporttribunaal gaat zich buigen over een zaak die Shakhtar Donetsk heeft aangebracht. De Oekraïense club claimt een bedrag van vijftig miljoen euro van de FIFA.

Shakhtar Donetsk legt via CAS bonnetje van miljoenen bij FIFA
© Pro Shots

Shakhtar zegt recht te hebben op dat bedrag van de wereldvoetbalbond naar aanleiding van de afspraken die zijn gemaakt vanwege de oorlog in Oekraïne. Buitenlandse spelers in dienst van Oekraïense en Russische clubs mogen eenzijdig hun contract opschorten. De Oekraïense club verzet zich tegen deze afspraak.

Volgens Shakhtar, dat veertien buitenlandse spelers onder contract heeft staan, heeft dat grote gevolgen voor de noodzakelijke inkomsten. De club had plannen om tot verkoop over te gaan om de verliezen vanwege de oorlog te compenseren, maar zien die plannen gedwarsboomd worden door de FIFA-afspraken.

Het rekensommetje heeft een bedrag van ruim vijftig miljoen euro opgeleverd aan misgelopen inkomsten. Shakhtar wil die miljoenencompensatie via het CAS afdwingen, waarbij de FIFA als gedaagde partij is aangewezen. Bovendien heeft de club het verzoek gedaan af te zien van de afspraken over het opschorten van de contracten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.