Sevilla weert uitblinkende Elia uit de Champions League

Sevilla heeft zich door een gelijkspel in de return tegen Istanbul Basaksehir (2-2) geplaatst voor de groepsfase van het toernooi om de Champions League. Eljero Elia was weer trefzeker, maar kwam uiteindelijk één doelpunt tekort om zich daadwerkelijk te plaatsen voor het miljardenbal.

De Turken hadden een lastige uitgangspositie doordat er vorige week in eigen huis werd verloren (1-2). In deze regenachtige partij maakte Elia al de enige treffer voor de formatie uit Istanbul.

Ook in de return liet de voormalig Feyenoorder direct van zich spreken. Al na zeventien minuten zette de international zijn ploeg op voorsprong. De buitenspeler hoefde de bal alleen nog maar binnen te tikken.

Na de pauze leek een Champions League-ticket verder weg dan ooit voor de bezoekers. Door doelpunten van Sergio Escudero en Wissam Ben Yedder namen de Andalusiërs de leiding in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán: 2-1.

In de 83ste minuut gloorde er hoop voor Istanbul Basaksehir. Een voorzet van Elia kwam via een been van een Sevilla-speler voor de voeten van Edin Visca, die vervolgens raak schoot.

Kort hierna werd Elia naar de kant gehaald. Istanbul Basaksehir probeerde het in de slotfase nog met lange ballen in de richting van Emmanuel Adebayor, maar tot een doelpunt leidde het niet. Al scheelde het slechts een haar, want in de 89ste minuut raakte Basaksehir met een vrije trap zelfs nog de paal. De Turkse club kwam uiteindelijk dus één doelpunt tekort voor een Champions League-avontuur.