Elia na goal: 'Mijn schoenen zaten helemaal vol met water'

Eljero Elia scoorde, maar verloor wel met zijn Istanbul Basaksehir de thuiswedstrijd tegen Sevilla in de play-offs om deelname aan de Champions League. In de stromende regen werd het woensdagavond 1-2 voor de Spanjaarden.

Toch is de vleugelaanvaller trots op de prestatie van zijn ploeg. 'Ik ben er trots op dat we deze wedstrijd hebben gespeeld en dat we Sevilla voldoende tegenstand hebben geboden', zei Elia na afloop van de wedstrijd tegenover SBS6.

De belangrijkste doelstelling van de club is al gerealiseerd, liet de linksbuiten weten. 'We beschouwden de vorige ronde tegen Club Brugge al als een finale, omdat we per se de groepsfase van een Europees bekertoernooi wilden halen. Van daaruit moesten we dan gaan voortborduren.'

In Istanbul begon de ploeg van Elia slecht aan het duel. In de zestiende minuut scoorde Sevilla al door een diagonaal schot van de mee opgekomen linksback Sergio Escudero. Pas in de 64ste minuut kon de thuisploeg daar via Elia iets tegenover stellen. De voormalig Feyenoorder werd diep gestuurd en faalde één op één met de keeper niet. Zes minuten voor tijd was het echter Wissan Ben Yedder die Sevilla alsnog naar de overwinning schoot.

De omstandigheden waren zwaar. Gedurende de hele wedstrijd regende het in het Başakşehir Fatih Terim Stadyumu. Elia: 'Mijn schoenen zaten echt helemaal vol met water. Ik kreeg daardoor steeds zwaardere benen. Het was heel lastig.' Maar ondanks de nederlaag ziet de linksbuiten nog wel kansen in de return volgende week. 'Onze jongens hebben in het verleden wel voor hetere vuren gestaan. We hebben daar niets te verliezen, dus moeten we er gewoon vol opvliegen.'