Sevilla slaat na Wöber ook Israëlische 'Alpenbomber' aan de haak

Reacties

Op de dag dat het Maximilian Wöber presenteerde als winteraanwinst, heeft Sevilla ook alvast een transfer voor komende zomer afgerond. De Israëlische spits Munas Dabbur komt na dit seizoen over van de Oostenrijkse kampioen Red Bull Salzburg en tekent tot medio 2023 bij de club waar ook Quincy Promes speelt.

Sevilla slaat na Wöber ook Israëlische 'Alpenbomber' aan de haak

Daarmee halen de Andalusiërs in potentie een ware doelpuntenmachine in huis. Dabbur scoorde afgelopen seizoen in totaal 29 keer voor Salzburg en halverwege dit seizoen staat de teller ook al op twintig officiële treffers. Eerder schoot de international van Israël ook al met scherp in dat andere Alpenland. In 105 duels voor Grasshoppers scoorde hij 56 keer.

De Zwitserse club maakte flinke winst op Dabbur, die voor slechts vier ton overkwam van Maccabi Tel Aviv en in de zomer van 2016 vervolgens zes miljoen euro opleverde bij zijn verhuizing naar Oostenrijk. Na een moeizaam begin in Salzburg keerde de Alpenbomber op huurbasis nog even terug naar Grasshoppers, maar daarna volgden de goals voor Red Bull elkaar in rap tempo op.

Het levert Dabbur nu dus een toptransfer op naar Sevilla, dat terwijl bijvoorbeeld Liverpool ook in verband werd gebracht met de topscorer van de Oostenrijkse Bundesliga. Beide clubs maken donderdag melding van de deal, waarmee naar verluidt een transfersom van vijftien à twintig miljoen euro is gemoeid. De 26-jarige aanvaller maakt het seizoen dus wel af in Oostenrijk.

Voor het actieve Sevilla is de transfer van Dabbur de derde die het deze winter afsluit. Met de van Barcelona overgenomen Munir El Haddadi kreeg trainer Pablo Machín er al een optie in de spits bij, terwijl Wöber op huurbasis overkwam van Ajax om komende zomer voor 10,5 miljoen euro definitief over te stappen. Sevilla heeft daarnaast ook nog een optie tot koop op André Silva.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.