Barcelona laat eeuwig talent Munir voor een appel en een ei vertrekken

Reacties

Munir El Haddadi vertrekt na acht jaar bij Barcelona. De 23-jarige aanvaller maakt de definitieve overstap naar Sevilla.

Barcelona laat eeuwig talent Munir voor een appel en een ei vertrekken

Munir sloot in de zomer van 2011 aan in de jeugdopleiding van Barcelona en doorliep het traject naar het eerste elftal. De Spanjaard met Marokkaanse roots werd gezien als één van de pareltjes van La Masía en maakte in augustus 2014 op achttienjarige leeftijd al zijn officiële debuut voor de hoofdmacht.

Twee seizoenen lang schuurde hij tegen het eerste elftal aan, maar de laatste stap wist hij nooit te zetten. In 2016 koos hij in de zoektocht naar meer speelminuten voor een huurperiode bij Valencia en afgelopen seizoen speelde hij op huurbasis voor Deportivo Alavés. Bij die club was hij van grote waarde met onder meer tien competitietreffers.

Barcelona trok de afgelopen achttien maanden met Philippe Coutinho, Ousmane Dembélé en Malcom evengoed voor een kleine driehonderd miljoen aan buitenspelers aan, waardoor de rol van Munir, eenmaal teruggekomen, in het eerste elftal steeds kleiner werd. Eerder deze week gaf de club al aan dat de aanvaller mocht vertrokken.

Vrijdagavond bereikte Barça een akkoord met Sevilla, dat eerder op de avond ook al de komst van Maximilian Wöber wereldkundig maakte. Barcelona meldt op de clubsite dat het slechts 1.050.000 euro ontvangt voor Munir, wiens contract in Catalonië in de zomer af zou lopen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.