Sevilla heeft geen moeite met Real Mallorca

Sevilla heeft zich weten te handhaven in de top van de Spaanse competitie door met 3-1 te winnen in het uitduel met Real Mallorca.

Het was echter de ploeg van het vakantie-eiland dat de wedstrijd opende. Na vijf minuten scoorde Mario Suárez op aangeven van Borja Valero. Sevilla was duidelijk wakker en ging met veel elan op zoek naar de gelijkmaker. Jesús Navas vond deze na 23 minuten. Hij had hierbij wel hulp van de falende Mallorca-goalie Dudu Aouate.

Een minuut later moest de thuisploeg verder met tien man nadat Alvaro Negredo rood kreeg. Kort na de rust zag ook Sevilla-speler Iván Ramis rood. Binnen het uur kwam Sevilla voor het eerst op voorsprong. Ivica Dragutinovic (foto) was de doelpuntenmaker en weer zag Aouate er niet best uit.

Vijf minuten later besliste Diego Perotti het duel in het voordeel van Sevilla met een fraaie treffer. In de slotfase moest Sevilla zelfs verder met negen man nadat Didier Zokora bleef klagen tegen scheidsrechter Fernando Teixeira Vitienes. Het bracht de 3-1 zege van Sevilla niet meer in gevaar.